Suomifutis.com käy Veikkausliigan kauden 2010 kynnyksellä läpi muutamia seurakohtaisia ennätyksiä. Ensimmäisenä vuorossa ovat pelaajien ottelumäärät.

Alla olevaan taulukkoon on listattu tietokannastamme tulevan kauden seurat sekä niitä Veikkausliigassa useimmin edustaneet pelaajat. Mukaan on siis laskettu ainoastaan ottelut pääsarjassa vuodesta 1990 alkaen ja ainoastaan kyseisen seuran paidassa.

//

Kaikkien aikojen eniten otteluita Veikkausliigassa pelannut Toni Huttunen pelasi koko pitkän pääsarjarupeamansa MYPAssa. Näin ollen Huttusen nimissä oleva koko Veikkausliigan historian suurin yksittäisen pelaajan ottelumäärä on samalla myös anjalankoskelaisten ennätyslukema.

Veikkausliigan ottelumäärissä kaikkien aikojen TOP10-listalla kakkosena oleva Valeri Popovitsh pelasi 395 kamppailustaan peräti 340 Hakan paidassa. Miehen loput Suomen pääsarjapelit jakautuvat TPV:n (26 ottelua), Ilveksen (12) ja HJK:n (17) kesken.

Jaron nykyluotsi Alexei Eremenko ylsi pelaajaurallaan yhteensä 360 otteluun Veikkausliigassa. Tuolla lukemalla irtoaa kaikkien aikojen kuudes sija ottelumäärissä. 237 Jaro-edustuksen lisäksi miehelle kertyi myös 123 ottelua HJK-paidassa.

Samaisella TOP-listalla sijaa seitsemän majoittava Aarno Turpeinen kokosi kasaan 358 Veikkausliigan peliä. Niistä 225:ssä hän puki päälleen HJK:n edustusvärit ja loput pelit jakautuvat pohjoisen seuroille: OTP (52 ottelua), FC Oulu (30) ja RoPS (51).

//

VEIKKAUSLIIGA 1990-2009
Eniten otteluita seuroittain
Seura Pelaaja Ottelut
AC Oulu Jani Viander 26
FC Inter Magnus Bahne 197
FC Lahti Jarkko Koskinen 192
Haka Valeri Popovitsh 340
HJK Aarno Turpeinen 225
Honka Joel Perovuo 81
IFK Mariehamn Mika Niskala 104
Jaro Alexei Eremenko 237
JJK Mika Lahtinen 26
KuPS Jani Hartikainen 159
MYPA Toni Huttunen 441
TamU Mikko Kaven 231
TPS Petri Sulonen 243
VPS Henri Sillanpää 172


//