Veikkausliigakausi 2010 starttaa Hakan menestyksestä riippumatta vahvassa koskilaiskomennossa, sillä Veikkausliigan tämän kauden valmentajista peräti kolme on syntynyt Valkeakoskella.

Hakan päävalmentaja Sami Ristilä on pelaajanakin Hakan kasvatti, sen sijaan Antti Muurisen ja Kari Martosen lapsuusmuistoihin ei Tehtaan kenttä kuulu.

Muurinen kävi Valkeakoskella vain syntymässä ja Martonenkin muutti pääkaupunkiseudulle pian syntymänsä jälkeen. ”Martsi” toki palasi myöhemmin pelaajana Hakan väreihin ja toimi pitkään Hakan kakkosvalmentajanakin.

Myös toinen perinteinen jalkapallokaupunki Kokkola nousee esille valmentajien syntymäpaikkalistassa, sillä sekä Maarianhaminan Pekka Lyyskin että VPS:n Tommi Pikkaraisen juuret ovat keskipohjalaisessa maaperässä.

Pääkaupunkiseutu ei sen sijaan tilastossa jyllää, sillä Mika Lehkosuo on ainoa pääkaupunkiseudulla syntynyt kauden 2010 liigavalmentaja.

Syntymäpaikan vaikutus futismenestykseen lienee ilmeinen, sillä lähes kaikki valmentajat ovat syntyneet paikkakunnalla, joka on myös tunnettu jalkapallokaupunki.

//

Valmentaja Syntymäpaikka
Dragtsma Job (FC Inter) Alkmaar (NED)
Eremenko Alexei (Jaro) Novotsherkassk (RUS)
Hjelm Ari (TamU) Tampere
Lehkosuo Mika (Honka) Helsinki
Lindberg Janne (MyPa) Kuusankoski
Lyyski Pekka (IFK Mariehamn) Kokkola
Malinen Juha (AC Oulu) Oulu
Martonen Kari (JJK) Valkeakoski
Muurinen Antti (HJK) Valkeakoski
Mäkelä Ilkka (FC Lahti) Elimäki
Pekonen Esa (KuPS) Lahti
Pikkarainen Tommi (VPS) Kokkola
Rajamäki Marko (TPS) Göteborg (SWE)
Ristilä Sami (Haka) Valkeakoski


//