Mixu Paatelaisen luotsaamat Huuhkajat kohtaa ensi vuoden karkauspäivänä eli 29. helmikuuta 2012 harjoitusmaaottelussa Itävallan. Ottelu pelataan vieraskentällä, mutta tarkka pelipaikka ja -aika päätetään myöhemmin.

Suomella on toistaiseksi kasassa 12 Itävalta-matsia, joista saldona on 3 voittoa, 1 tasapeli ja 8 tappiota, maalieron ollessa 16-25. Valmentaja Paatelaiselle Itävalta on tuttu vastus pelaajauransa ajalta, sillä Mixu on ainoana suomalaisena kohdannut alppimaan neljässä A-maaottelussa osuen kertaalleen vastustajan verkkoon. Tuo maali syntyi toukokuussa 1993 MM-karsinnoissa Turun Urheilupuistossa.

Itävallan maajoukkueluotsina on maaliskuusta 2009 alkaen toiminut Dietmar Constantini, joka seurasi tehtävässään tshekkilegenda Karel Brückneriä. Constantinin saldo on 21 ottelun jälkeen 7 voittoa, 2 tasapeliä ja 12 tappiota, maalierolla 27-36.

Meneillään olevissa EM2012-karsinnoissa Itävalta on samassa lohkossa yhdessä Saksan, Belgian, Turkin, Azerbaidzhanin ja Kazakstanin kanssa kuuden ottelun jälkeen neljäntenä. Kasassa on 2 voittoa, 1 tasapeli ja 3 tappiota maalierolla 10-10. Viimeksi itävaltalaiset kärsivat kotonaan niukan 1-2 tappion Saksalle.

//