Suomen A-maajoukkueessa esiintynyt Juho Mäkelä jatkoi seuransa Sydney FC:n kanssa valmistautumiskautta harjoituspelillä, kun vastaan asettui yhtä tasoa alempana oleva NSW Premier Leaguen joukkue Bankstown City Lions. Sydneyn tehomiehenä 4-2 voitossa hääri keskikentän Nick Carle, joka tokkasi kaksi maalia. Mäkelä vaihdettiin kentälle 62. minuutin kohdalla, mutta tällä kertaa mies ei saanut nimeään pöytäkirjoihin.

Sydneyn valmentaja Vitezslav Lavicka piti matsia hyvänä harjoituksena ennen tosipelejä. Fyysinen vastustaja aiheutti toisinaan jopa ongelmatilanteita.

– Erityisesti ensimmäisellä jaksolla vastustaja pelasi erittäin fyysistä peliä. Tämä oli hyvää sparrausta meille. Meidän täytyi tehdä paljon töitä voiton eteen. Rakensimme peliä ja liikutimme palloa hitaammin, mutta ajoittain kuljetimme liikaa. Bankstown pelasi aggressiivisesti aiheuttaen joitain ongelmia, mutta toisella jaksolla paransimme ja liikutimme palloa nopeammin, Lavicka sanoo Sydney FC:n verkkosivuilla.

Viikko sitten Sydney kukisti tasoa alempana olevan Parramatta FC:n 6-0. Tuossa matsissa Mäkelä maalasi kerran.

//