HJK:n torstainen vastustaja FC Schalke 04 on yllättäen muuttanut valmistautumistaan tärkeään Euroopan liigan karsintaotteluun. Valmentaja Ralf Rangnick haluaa muutoksella hakea entistäkin isompaa tukea kannattajilta HJK:n kohtaamiseen.

Saksalaisseura lähetti maanantaina paikalliselle medialle kutsun keskiviikon viimeistelyharjoituksiin ja sen jälkeen pidettävään lehdistötilaisuuteen. Sähköpostissa Schalke painotti, että treeneistä ainoastaan ensimmäiset 15 minuuttia ovat median edustajille vapaat, tämän jälkeen heidän olisi poistuttava katsomosta. Samoin seuran viralliset verkkosivut ilmoittivat fanien suuntaan, että keskiviikon harjoitukset eivät ole yleisölle avoimet.

Nyt Rangnickin mieli on muuttunut. Keskiviikon treeneistä on tehty täysin yleisölle avoimet ja harjoitukset pidetään stadionin sijaan viereisellä harjoituskentällä, jonne kannattajat pääsevät aivan viereen tähyilemään idoliensa tekemistä. Treenien jälkeen pelajien kulku pukuhuoneisiin tapahtuu normitreeneistä tuttua reittiä eli kannattajalauman läpi.

//

Ottelu ei ole vielä loppunmyyty

Viime päivinä jokainen pelaaja, valmentaja ja manageri ovat aina muistaneet painottaa, kuinka fanien kannatus torstaina tulee olemaan yksi avaintekijä jatkopaikan suhteen. Rangnickin päätös pitää keskiviikkona julkiset harjoitukset kannattajien silmien edessä alleviivaa nuo lauseet. Fanien halutaan muodostavan saksalaisittain sanottua Der zwölfte Mann eli kentän kahdestoista mies.

Rangnick tuskin on tehnyt päätöstään taloudelliset seikat huomioiden, mutta ei pienestä vetoavusta ole seuran kassanvartijoille haittaakaan. Gelsenkirchenissä ollaan totuttu pelaamaan täyden tuvan edessä – eritoten euromatsien aikaan. Kauden ensimmäinen bundesliigakamppailu FC Kölniä vastaan oli loppuunmyyty 61.673 katsojan voimin. HJK-matsiin sen sijaan on vielä lippuja saatavilla muutakin kuin vierasjoukkueen katsomonosaan.

//