HJK:n Berat Sadik kohtaa lauantaina Suomen cupin finaalissa entisen liigaseuransa KuPS:n. Mitä ajatuksia liikkuu miehen korvien välissä tulevasta tapahtumasta?

SuomiFutis.com-sivusto otti selvää ja haastatteli HJK:n maalinsylkijää. Sadik kertoo esimerkiksi Klubin joukkueesta, omista tulevaisuuden suunnitelmista ja maajoukkuekuvioista.

Pelasit KuPS:ssa pari kautta. Miltä tuntuu pelata vanhaa joukkuetta vastaan Cupin finaalissa?

No siis enhän mä kovin montaa vuotta siellä pelannut, mutta totta kai se on vähän erikoisempaa pelata sitä joukkuetta vastaan, josta se liigataival aikanaan alkoi. Mutta ei se lopulta pelin aikana tunnu mitenkään, että kyllä sitä oman joukkueen pussiin aina sillon pelataan.

HJK on ollut ylivoimainen liigassa tällä kaudella, kun taas KuPS on loistavan viime kauden jälkeen ollut hieman heikompi. Uskotko, että KuPS:lla on aseita haastaa HJK?

No joo, kyllähän me ollaan liigassa osoitettu, että me olemme ihan omaa luokkaamme. Mutta pitää muistaa kuitenkin, että cup-pelien luonne on aina vähän erilainen ja mitä vaan voi tapahtua. Aika moni varmasti pitää meitä selvinä voittajina, mutta kyllä meidän pelin täytyy parantua vielä edellisistä peleistä, jotta se voitto saadaan varmistettua.

Ja vaikka mestaruus on jo varma, niin kyllä joka jätkä haluaa sen hoitaa jo senkin takia, että me halutaan se tupla, ja kuitenkin aika monella jätkällä ei vielä sitä ole.

Sanoitkin jo, että HJK on Suomessa ihan omaa luokkaansa. Onko millään muulla joukkueella tällä hetkellä mitään saumaa todella haastaa joukkuetta?

Mitenhän mä sanoisin. Sanotaan näin, että ne pelit, joita me ei olla voitettu, niin niissä me ei olla kyllä sitten myöskään oltu omalla tasollamme. Jos me pelataan omalla tasollamme, niin ei siinä muilla kyllä ole mitään saumaa.

//
Teemu Pukki lähti Saksaan pelaamaan. Onko tämä lisännyt sinun vastuutasi HJK:ssa?

No en mä nyt tiedä, oonhan mä koko ajan pelannut. Totta kai joissain peleissä on saanut huilata, mutta ei se Pukin lähtö sinänsä ole mihinkään vaikuttanut. Samoja minuuttimääriä olen pelannut.

Miten näet ensi kauden? HJK on menettänyt pelaajia aika paljon. Onko joukkueella mahdollisuuksia yrittää Mestarien Liigaan tai Eurooppa Liigaan 2012?

No on se aina mahdollista. Nyt on tietysti hyviä jätkiä lähtenyt pois: Ojala, Pukki, Bah ja Rafi, mikä on suurin piirtein puoli avauskokoonpanoa ja tilalle on sitten tullut vähemmän pelanneita ja sitten uusia. Se joukkueen rakentaminen vie aikaa. Sekin on tietysti vielä mahdollista, että talvella lähtee lisää, mutta kyllä meillä sitä laatua on ja kun vielä pari vahvistusta saadaan, niin kyllä HJK on Suomessa sellainen joukkue, joka pystyy hyvänä päivänä taistelemaan eurosarjoista.

Pelasit viime kaudella FC Lahdessa, joka putosi Ykköseen. Oliko HJK ainoa vaihtoehto tälle kaudelle?

Kun tippuminen varmistui, niin olin itse loukkaantuneena. Siinä tuli jotain yhteydenottoja ulkomailtakin, mutta kun oli paikat vähän rikki ja HJK osoitti kiinnostusta, niin kyllähän se selvä valinta oli. HJK on kuitenkin Suomessa se paras ponnahduslauta ja näyteikkuna.

Kävit pelaamassa Saksassa ja Belgiassa ja maaleja on kauden aikana syntynyt. Kiinnostaako isommat liigat yhä ja onko kyselyitä tullut ulkomailta?

Totta kai se kiinnostaa, pelaaja haluaa aina korkeammalle. Mä en saa mitään tyydytystä siitä, että olen vaan jossain, että kyllä tässä eteenpäin jatkuvasti pyritään. Jotain kyselyitä on ollut ja tammikuussa sitten nähdään, että miten tässä käy.

Miten maajoukkueen kanssa? Onko Mixu Paatelainen pitänyt yhteyttä ja onko mahdollisuuksia päästä maajoukkueeseen?

Mä olen HJK-aikana ollut mukana melkein kaikissa tapahtumissa, paitsi viime leirillä. Uskon ja toivon, että kyllä tässä varmasti mahdollisuuksia on. Mixun kanssa ollaan juteltu ja olen kyllä ollut ihan tyytyväinen niihin perusteluihin, mitä hän on antanut. Mixu sen lopulta päättää.

//