Suomen A-maajoukkueen hyökkääjä Mikael Forssell suitsuttaa Huuhkajien nykyistä pelisysteemiä. Päävalmentaja Mixu Paatelainen on laatinut pelikirjan, jossa jokaisella pelaajalla on selkeä rooli. Avainasiaksi nousevat tiukka puolustus ja nopea suunnanvaihtopeli.

– Mihin Mixu pyrkii on se, että puolustetaan tiukasti ja kun voitetaan pallo, niin edetään nopeasti. Kun kärjen takana on nyt kaksi pelaajaa, joilla liikettä on vielä todella paljon, niin se antaa paljon enemmän mahdollisuuksia kuin jos olisi vain yksi pelaaja kymppipaikalla, Forssell sanoo Palloliiton sivuilla.

Esimerkkiä ei tarvitse kaukaa hakea, sillä Moldova-pelissä Forssellin takana operoineet pelaajat tukivat mainiosti yksinäistä kärkeä.

– Siinä pelissä niin Kasper (Hämäläinen) kuin Daniel (Sjölund) pelasivat tosi hyvin ja heidän pelaamisestaan oli iso apu minulle.

//