FC Hongan urheilutoimenjohtaja Vesa Vasara kertoo SuomiFutis.com-sivuston haastattelussa muun muassa, miksi espoolaiset halusivat Tomi Petrescun joukkueeseensa ja miten apuvalmentaja Gert Remmelin lähtö vaikuttaa ensi kauden kuvioihin.

Tomi Petrescu siirtyi FC Honkaan Kreikasta viime viikolla. Minkälainen rooli Petresculla tulee olemaan Hongassa?

No hyökkäyspäähän uusi, erilainen tyyppi. Petresculla on hyvät jalat ja tietysti kansainvälisestikin kokenut pelaaja. Tulee tuomaan uutta verta meidän joukkueeseen.

Hongan valmennusryhmään on tulossa muutoksia, kun Gert Remmel ei jatkaa enää ensi kaudella. Miten tämä tulee vaikuttamaan Honkaan ja kuka tulee korvaamaan Remmelin?

Ei ole vielä tietoa kuka Remmelin tulee korvaamaan. Honka tiedottaa asiasta sitten kun tiedetään. Mitään erityisiä muutoksia tästä ei seuraa sen enempää kuin mitä nyt yleensäkään päivittäin muutoksia tulee. Bana vastaa valmennuksesta pääosin ja Remmelin seuraaja tulee tuomaan sitten oman osansa.

On ollut puhetta, että Honka on hakenut omaan junnuakatemiaansa mallia Euroopasta. Miten tämä näkyy juniorityössä?

Euroopassa on monia maita ja monia erilaisia tyylejä. Totta kai me seurataan huippumaita ja pyritään tietämään missä siellä mennään. Rakennamme siitä sitten omanlaisemme sekoituksen, mutta ei Hongan akatemia mitenkään erityisesti ole rakennettu ulkomaiden pohjalta.

//

Entäpä Tapiolan uusi stadion. Kuinka tämä hanke etenee tällä hetkellä?

En osaa sillä tavalla sanoa mistään yksityiskohdista, kun se ei varsinaisesti kuulu minulle, mutta ei tässä ole erityisesti mitään uutta kerrottavaa.

Honka on ollut viimeisimmät pelit hyvässä vauhdissa sarjassa. Millä aseilla pidetään sama vauhti yllä loppukaudella?

Pelitapaa on kehitetty ja ne muutokset mitä olemme tehneet ovat menneet hyvään suuntaan. Esimerkiksi viime peli Maarianhaminaa vastaan kenttätasapaino oli hyvä, hallittiin peliä ja luotiin maalipaikkoja. Vielä yksilötasolla pitää parantaa, että voidaan haastaa sarjan huippujoukkueet.

//