Suomi pelaa ensi viikon perjantaina Ruotsia vastaan EM-karsinnassa ja neljä päivää myöhemmin vuorossa on Unkari.

Huuhkajien runkopelaajaksi noussut Djurgårdenin Kasper ”Kappe” Hämäläinen on tyytyväinen Suomen nykyiseen tilanteeseen, jossa nuoret ovat astumassa vanhojen saappaisiin Mixu Paatelaisen uuden pelisysteemin tukemana.

– Suomen maajoukkue on tällä hetkellä aika hyvässä jamassa. Paljon on tapahtunut muutoksia: vanhemmat pelaajat ovat lopettaneet ja joukkueessa on nyt nuorempia pelaajia, Kappe sanoo Fotbollskanalenille.

”Joukkueessa on tällä hetkellä todella positiivinen tunnelma”

– Voitimme hyvän pelin jälkeen Moldovan ja vaikka hävisimme Hollannille 0-2, pelasimme aika hyvin. Joukkueessa on tällä hetkellä todella positiivinen tunnelma. Meillä on oma pelisysteemi, jonka kanssa olemme työskennelleet ja toivottavasti tulemme yllättämään Ruotsin.

Kappen mielestä Ruotsi saisi jopa mennä kisoihin, mutta pääasia on oman joukkueen tekemisessä.

– Ottelu on erittäin tärkeä Ruotsille, mutta myös Suomelle. Tottakai ilmassa on hieman paikallispelin henkeä. Olisi hienoa, jos Ruotsi menisi kisoihin, mutta meillä on omat tavoitteet. On uusi valmentaja ja uusi taktiikka, joten me keskitymme pääasiassa noihin asioihin. Meidän tavoitteet ovat pidemmällä tulevaisuudessa kuin Ruotsin, jonka ainoa tähtäin on nyt tulevissa EM-kisoissa.

//