Huuhkajat pelaa ensi viikolla ensin Ruotsia vastaan EM-karsinnassa, jonka jälkeen Unkari mittaa A-maajoukkueen osaamisen.

Huuhkajien vakiokalustoon lukeutuva Djurgårdenin Kasper “Kappe” Hämäläinen keskittyy vielä illan Syrianska-sarjapeliin.

– Tulemme taatusti vielä katsomaan kesäkuun pelin ja pyrimme löytämään sieltä positiivisia asioita, joita voimme tuoda tähän peliin. Muuten ei oikein kerkeä miettiä maaottelua, sillä Djurgårdenin kanssa on vielä tärkeä ottelu jäljellä ennen Ruotsin kohtaamista, Kappe sanoo Fotbollskanalenille.

”Suomessa paikallishenki on jalkapallossa aika tuoretta”

Hämäläinen vertaa ”paikallispelikiimaa” jääkiekkoon, jossa Suomi-Ruotsi-maaotteluja pelataan enemmän.

– Suomesta katsottuna tämä paikallishenki on jalkapallossa aika tuoretta, kun sitä on taas jääkiekossa ollut jo pitkään. Varmasti sekin vaikuttaa, että Suomi ja Ruotsi ei ole kohdannut niin usein jalkapallossa ja varmasti tunnelma tulee olemaan hyvä ja paikalla on paljon katsojia.

– Hollantia vastaan paikalla oli 25000 katsojaa ja uskon, että tähän peliin tulee katsojia enemmän. Katsojat haluavat, että nykyinen nuori maajoukkue pelaa ottelut ennakkoluulottomasti eikä katso ylöspäin vastapuolen pelaajia.

//