Suomen A-maajoukkueen keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen ei vielä lauantaina saanut debyyttiään Englannin Championshipin Leedsissä.

Väyrynen kuuluu silti ehdottomasti Leedsin manageri Simon Graysonin suunnitelmiin, sillä Grayson tietää tarkalleen suomalaispelaajan tason ja pelihistorian.

– Kun tutkimme lainamarkkinoita, tarjolla ei ollut liikaa (Väyrysen tasoista) laatua ja se oli hyvä mahdollisuus hänelle. Olen varma, että hän tulee olemaan menestys meille. Hän on pelannut 50 maaottelua, mikä tarkoittaa, että hän pystyy pelaamaan kansainvälisellä tasolla, Grayson kuvailee Väyrystä Yorkshire Evening Postille.

– Hän ei myöskään pelkää pelaamista ison yleisön edessä, koska hän on ollut PSV:ssä. Hän pystyy pitämään palloa ja voi pelata kärjen takana hyökkäävässä keskikenttäpelaajan roolissa kuin myös puolustavana keskikenttäpelaajana. Hänen työmoraali on hyvä ja hänessä on laatua.

//