Mikko Hyyrynen on ehdottomasti yksi Veikkausliigahistorian parhaimpia maalintekijöitä. Hyyrysen plakkarissa on jo 58 liigamaalia ja aktiivipelaajista edellä on ainoastaan KuPS:n Ilja Venäläinen 59 osumalla.

SuomiFutis.com-sivusto haastatteli Hyyrystä, joka on tällä hetkellä valitettavasti loukkaantuneiden kirjoissa. Kyselimme Hyyrysen mietteitä tästä sesongista, maajoukkueesta, ulkomaan virityksistä ja tulevaisuudesta.

Aloitit JJK:ssa 2010, jolloin joukkueella oli vielä aika vaikea kausi. Mietitkö siinä ollenkaan, että tuliko tehtyä hyvä päätös?

No ei siinä hirveästi sellaisia ajatuksia ollut. Ei siinä kuitenkaan ole järkeä ruveta miettimään enää jälkeenpäin, se on ihan turhaa.

Nyt tänä vuonna JJK on ollut todella kova liigassa. Tuliko tämä yllätyksenä sulle tai muulle joukkueelle?

No eipä oikeastaan. Kun saatiin uusia hankintoja, niin kyllä sen huomasi heti treeneissä, että on sellainen joukkue koossa, jolla on kykyä pärjätä liigassa. Kyllä me sitä menestystä vähän odotettiin.

Kautta on vielä muutama ottelu jäljellä ja Tepsillä on nyt aikamoinen loppurynnistys päällä. Uskotko, että JJK pystyy pitämään kolmossijan sarjassa tai jopa nousemaan hopealle?

No totta kai tavoitteena on päästä mahdollisimman korkealle. Meillä on nyt valitettavasti molemmat jäljellä olevat pelit Interiä ja Tepsiä vastaan vieraissa ja eiköhän ne pelit sen ratkaise, että miten tässä käy. Mutta toivotaan parasta.

Jonkun verran on viime aikoina ollut puhetta siitä, että JJK:lla on aika pahojakin talousvaikeuksia. Onko tämä aiheuttanut stressiä tai motivaatio-ongelmia joukkueen sisällä?

No ei olla mietitty ollenkaan – palkat on kuitenkin aina maksettu ajallaan. Meillä on ihmisiä, jotka huolehtii tuosta rahan hankkimisesta ja me pelaajat ei siitä välitetä vaan keskitytään siihen pelaamiseen. Ei olla ollenkaan tuosta puhuttu ja rennolla fiiliksellä ollaan noita otsikoita luettu.

//
Eiköhän noissa uutisissa ole vähän sitäkin, että vähän anellaan rahaa ja herätellään ihmisiä, joilla sitä on. Mutta tietenkään loputtomiin ei voi jatkua tämä nykyinenkään tilanne, että jossain vaiheessa, jos talous ei parane, niin pitää jotain muutoksia tehdä.

Olet pelannut maajoukkueessakin pari ottelua ja vieläkin maaleja tulee tasaiseen tahtiin. Jäikö ikinä harmittamaan, että et ole pelannut ulkomailla?

No ei ole jäänyt harmittamaan, niitä menneitä on turha miettiä. Silloin kun olin siinä iässä, että olisi voinut siirtyä, niin oli vähän epäonneakin, mutta ei sitä silloinkaan tullut harmiteltua.

Onko vuosien varrella tullut mitään mielenkiintoisia tarjouksia ulkomailta?

No ei oikeastaan mitään erityistä tai konkreettista.

Entä onko enää mitään hinkua maajoukkueeseen?

Ei oikeastaan, eiköhän sinne mene nuorempia ja taitavampia pelaajia.

Mitenkäs sitten pelaajauran jälkeen. Kuinka kauan vielä aiot pelata ja kiinnostaako työt vielä jalkapallon parissa sen jälkeen?

Kyllä kiinnostaa. Tässä on tarkoitus vielä pelata, kun on pysynyt hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta sitten kun peliura on ohi, niin valmennus ehdottomasti kiinnostaa tai jokin muu jalkapalloon liittyvä. Mä olen tätä kuitenkin tehnyt koko ikäni ja uskon, että mulla olisi sillä rintamalla aika paljon annettavaa.

//