VPS menetti äskettäin liigan huippupuolustajan HJK:n leiriin, kun O’Brien Woodbine lähti paikkaamaan Rafinhan jättämää aukkoa.

SuomiFutis.com-sivusto kysyi VPS:n päävalmentaja Petri Vuoriselta, miten Woodbinen lähtö vaikuttaa vaasalaisten peliin. Tiedustelimme myös siirron taustoja, otimme selvää maalinteko-ongelmista ja joukkueen tavoitteista.

O’Brien Woodbine siirtyi lainasopimuksella HJK:hon. Onko luottopelaajan menetys vaikuttanut Vepsun peliin?

Tuloksellisesti ei, viime pelihän me voitettiin. Pelillisesti menetettiin nopea hyökkäysvoimainen laitapuolustaja, mutta vaikuttaa siltä, että olemme pystyneet korvaamaan hänen jättämänsä aukon.

Sanoitte seuran kotisivulla, että ajattelitte siirrossa Woodbinen parasta. Tarkoititteko tällä sitä, että siirrosta oli VPS:lle enemmän haittaa, kuin hyötyä?

Kyllä se oli molemminpuolista – me hyödymme tästä myös varsinkin, jos HJK päättää myöhemmin ostaa Woodbinen. Mutta toivomme menestystä Woodbinelle, hän pääsee tässä urallaan eteenpäin ja mahdollisesti myös HJK:sta vielä muualle. Voi sitä paitsi olla, että hän vielä joskus palaa Vaasaan, sitäkin on tapahtunut.

Haittapuolena on kuitenkin mainittava se, että meiltä on lähtenyt aika paljon pelaajia ja onhan se totta, että haluttaisiin pitää joukkuetta koossa vähän pidemmällä tähtäimellä. Se on yleensä menestyvän joukkueen merkkikin. Me emme halua kuitenkaan olla esteenä pelaajiemme kehitykselle.

Uutena pelaajana Vepsuun tuli nyt Steven Morrissey hyökkäykseen. Maaleja varmasti odotetaan, mutta minkälaista muuta roolia jamaikalaiselle tulee?

Morrissey on meillä tullut sisään nyt vaihdosta. Hän on nopea ja erittäin hyvä varsinkin 1 vs. 1 -tilanteissa. Hänen roolinsa tulee olemaan tuoda vaihdosta nopeutta peliin, kun vastustajalla alkaa jo painamaan väsymys jaloissa.

//
Onko hänellä mahdollisuuksia päästä aloittavaan yhteentoista?

On, ihan ehdottomasti. Katsotaan tässä loppukausi miten menee ja sitten mietitään jatkoa. Totta kai sen pitää näkyä sitten myös harjoituksissa, eli mitään en tässä lupaamaan ryhdy.

Vepsu häviää päästetyissä maaleissa ainoastaan HJK:lle ja on tasoissa Interin kanssa. Ongelmana on kauden aikana ollut maalinteko. Tarvitaanko hyökkäyskolmannekseen muutoksia ensi kaudelle?

Sen varmaan joutuu katsomaan lähinnä seuraava päävalmentaja, sitten kun ottaa vastuun, eli en osaa varmasti sanoa. Omalta osaltani sanon, että meidän pelitapammekin on vaikuttanut maalintekoon, pelkkiä hyökkääjiä tässä ei voi syyttää. Niitä maalipaikkoja on luotava, jotta maaleja voi tehdä.

Kausi lähenee loppuaan ja VPS:llä on yhä mahdollisuudet nousta sarjan keskikastiin. Mitä odotat joukkueelta loppukaudesta?

Olemme vähän menettäneet punaisen langan omasta tekemisestä viimeisissä peleissä. Syöttöpeliin tarvitaan varmuutta ja sitten tosiaan sinne hyökkäyskolmannekseen lisää tehoa. Näitä asioita tullaan painottamaan. Toisaalta me olemme nyt yhdestoista sarjassa ja ollaan oltu siellä ties kuinka pitkän aikaa ja me emme siellä halua olla.

Loppukauden tavoitteet ei voi olla pelkästään sitä, että ”parannetaan syöttöjä”, vaan odotan myös konkreettisesti parempia tuloksia. Seuraava peli KuPS:ia vastaan tulee olemaan todella tärkeä – sitä ei saa hävitä, että pysytään kyydissä.

//