Suomen A-maajoukkueen Riku Riski debytoi komeasti Ruotsin Allsvenskanissa maanantaina, vaikka Riskin uusi seurajoukkue Örebro hävisi 1-2 AIK:lle. Riski oli ottelun ehdoton hahmo ja ex-TPS:n pelaaja värkkäsi komealla ylänurkkalaukauksella Örebron johtomaalin (katso videouutinen). Ilo ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti, sillä AIK tuli takaa ohi.

Örebrossa Riskin tavoite on selvä: mahdollisimman paljon peliaikaa, jota ei puolalaisessa Widzew Lodzissa ollut näköpiirissä.

– Pyrin nyt saamaan mahdollisimman paljon peliaikaa ja auttamaan joukkuetta. Olemme vielä cupissakin mukana, joten tavoitteita riittää. Viihdyn Örebrossa todella hyvin. Pyrimme pelaamaan palloa maata pitkin, hallitsemaan otteluja ja hakemaan sitä kautta ratkaisuja. Tämä tyyli sopii joukkueelle erinomaisesti, mutta nyt on saatava myös tulokset kohdalleen, Riski sanoo Orsa Sportille.

Riskin seuraava haaste odottaa sunnuntaina, jolloin Örebro kohtaa IFK Göteborgin Allsvenskanissa. Riski odottaa tulevia matseja innolla.

– Vastus ei ainakaan helpotu viime ottelusta. Edessämme on vielä useita muitakin kovia kotipelejä. Itselleni kaikki joukkueet ovat uusia vastustajia, joten sikälikin on mielenkiintoista pelata loppukausi Ruotsissa. Nyt odotan vain paljon vastuuta ja sitä kautta onnistumisia.

//