Valkeakosken Hakaa pidettiin ennen kauden alkua yhtenä putoajakandidaattina, mutta päävalmentaja Sami Ristilä on saanut suojattinsa uskomattomaan lentoon. Juuri nyt Haka porskuttaa vahvasti Veikkausliigassa: Ristilä valittiin liigan elokuun valmentajaksi ja torstaina joukkue otti jo neljännen voittonsa viiden matsin sisään.

Miten tämä kaikki on mahdollista? SuomiFutis.com-sivusto otti asiasta selvää ja haastatteli pääarkkitehti Ristilää.

Hakalla oli vaikeahko alkukausi, mutta viimeisimmät pelit ovat menneet hyvin ja teidät valittiinkin kuukauden valmentajaksi. Millä tämä suunnanmuutos on saatu aikaan?

En sanoisi, että oli mitenkään erityisen vaikea alkukausi. Pisteitä tuli kohtuullisesti ja tietysti jotain pelaajia tuli meille aika myöhään. Kauden edetessä meillä on peli parantunut ja ollaan saatu koko ajan vahvistettua omaa tekemistä. Mitään varsinaisia muutoksia ei ole minusta tarvittu eikä tehty.

Hakalle tuli nyt kolme uutta pelaajaa: Perera, Luoto ja Dema. Kolmikko on nyt pelannut Ykkösessä. Minkälainen rooli heille tulee Hakaan?

No ne ovat kaikki erilaisia pelaajia. Meillä on ollut kapea rinki ja nämä tuovat meille paljon lisäarvoa ja saavat varmasti paikkansa joukkueessa ja peliaikaa. Tärkeää on myös saada kilpailua joukkueen sisään. Dema on tietenkin jo osoittanut omat taitonsa HJK:ssa ja TamU:ssa. Totta kai sitten näillä hankinnoilla myös katsotaan tulevaisuutta.

//
Mainitsitte tosiaan Hakan kotisivuilla, että hieman jo katsotaan kohti ensi kautta. Mitä tämä tarkoittaa pelaajasopimusten lisäksi?

Kyllä se pääosin tarkoittaa sopimuksia ja joukkueen kokoamista. Tärkeimpänä on saada ensi kaudelle hyvä joukkuerunko, jonka päälle voidaan sitten rakentaa lisää. Kuten sanottua, meillä on ollut kapea pelaajarinki ongelmana.

Maajoukkuetauko tuli ja meni ja kauden viimeinen kolmannes on menossa. Mitä päämääriä Hakalla on loppukaudelle?

Tällä hetkellä otetaan peli kerrallaan. Tärkeää on saada oma peli pysymään koossa 90 minuuttia ja tietysti haetaan mahdollisimman paljon voittoja. Meillä on hyvä meininki päällä ja sillä jatketaan. Joukkuepeliä on vielä parannettava, niin kuin se kauden aikana onkin parantunut.

//