Raportoimme jo tänään aiemmin Suomen A-maajoukkueen keskikenttämies Mika Väyrysen orastavasta siirrosta Itävallan pääsarjan Red Bull Salzburgin riveihin. Nyt paikallismedia on saanut valmentaja Ricardo Monizilta ensimmäiset kommentit suomalaiseen liittyen.

– Arvostan häntä erittäin suuresti. Tunnen hänen pelityylinsä, hän sopii erittäin hyvin pelifilosofiaamme, Moniz lausui Salzburger Nachrichten -lehdelle.

//

”Väyrynen saa vastustajat shokkiin”

Itävaltalaismedia kehuu niin ikään Väyrystä todelliseksi vahvistukseksi sarjajohtajalle ja arvelee tämän siirron ”saavan vastustajat vielä kertaalleen shokkiin”. Negatiivisena aspektina Salzburger Nachrichten löytää siirron myöhäisen ajankohdan, sillä nyt Väyrystä ei enää ehdi ilmoittaa mukaan Euroopan liigan lohkovaiheeseen.

Itävaltalaiset internetsivustot tietävät kertoa yhden asian, joka varmastikin on helpottanut Väyrysen siirron syntymistä: hänen asioitaan hoitaa sama manageritoimisto kuin Petri Pasasella ja valmentaja Monizilla.

Red Bull Salzburg johtaa Itävallan liigaa kuuden pelatun ottelukierroksen jälkeen ainoana tappiottomana joukkueena. Joukkueella on kolmen tasapelin jäljiltä kasassa 12 pistettä.

//