Suomen A-maajoukkueen laitapuolustaja Veli Lampi debytoi Ukrainan pääsarjassa reilu viikko sitten, kun Lammen Kiovan Arsenal haki vieraspisteen Metalist Kharkovilta. Viikonloppuna Lampi sai toisen pelin vyölleen – tällä kertaa Alexandriaa vastaan pelattu matsi päättyi maalittomaan tasapeliin ja Lammelle täydet minuutit.

Arsenalin avauskokoonpanoon murtautuminen kesti tovin, mutta nyt suomalaispakin tilanne näyttää jo paremmalta. Lampi on tarvinnut toki vähän onneakin, sillä kanssapelaajien loukkaantumiset ovat tasoittaneet tietä pelikentälle. Metalist-peliä ennen Lampi osasi jo ounastella pelikomennusta.

– Kun palasin maajoukkueen leiriltä Suomesta, kävin muutamaa päivää ennen peliä lyhyen keskustelun valmentajani kanssa. Hän ei suoraan sanonut, että pelaan, mutta tajusin, että saan todennäköisesti mahdollisuuden, Lampi kertaa debyyttinsä vaiheita.

– Uskon, että Metalistia vastaan osoitimme jälleen kerran, että pystymme haastamaan minkä tahansa joukkueen Valioliigassa. Paremmalla onnella, olisimme voineet voittaa. Mutta tasapeli oli oikeutettu tulos.

Positiivista on se, että Arsenalin puolustus on pitänyt nollan kahdessa sarjapelissä, joissa Lampi on pelannut. Sen ei pitäisi ainakaan heikentää mahdollisuuksia jatkaa avauksessa – tulevana sunnuntaina Arsenal kohtaa sarjan jumbojoukkueen Obolonin.

//