HJK on tämän futisvuoden ylivoimainen ykkönen. Suomen mestaruus ja Suomen cupin voitto ovat hanskassa ja pelaajia on siirtynyt kesken kauden ulkomaille mahtavien siirtokorvauksien myötä.

SuomiFutis.com-sivusto jututti HJK:n Sebastian Sorsaa, joka tähyää edelleen ulkomaille. Myös maajoukkue kiinnostaa Sorsaa.

Kausi alkaa olla ohi ja HJK on jo varmistanut mestaruuden. Miten joukkue motivoi itsensä pelaamaan kovaa myös viimeisissä peleissä?

No onhan se aina erilaista, kun kaikki on saavutettu Suomessa, mutta me haluamme uusia haasteita ja paikallispeli Honkaa vastaan on sellainen peli tässä kauden lopussa, mikä sytyttää. Totta kai kaikki pelit halutaan hoitaa hyvin, mutta paikallispelit on aina vähän erityisempiä.

JJK:ta vastaan tuli ehkä vähän yllättäen tasapeli. Näkyikö siinä vähän se, että ottelu ei ollut ehkä enää kovin tärkeä?

No en mä tiedä, JJK puolusti hyvin. Olihan siinä maalipaikkojakin, mutta kyllä mä näkisin, että normaalisti valmistauduttiin ja annettiin kaikkemme.

Miten HJK aikoo juhlia mestaruutta?

No se on sitten sen ajan murhe. Neljä peliä vielä pitää pelata ja kyllä minusta se lomailu sitten tuntuu paremmalta, kun työt on tehty. Ammattiurheilijoita kuitenkin ollaan. Varmaan seuran johto on jotain suunnitellut, mutta ei me pelaajat sitä mietitä ehkä niin paljon.

Oma kautesi on mennyt hyvin, miten itse arvioisit peliäsi tänä vuonna?

No ihan hyvä kausi on ollut. Olen pysynyt ehjänä ja olen ollut yksi eniten peliaikaa saaneista ja tärkeimmistä pelaajista. Tietysti aina jotain parannettavaa on, esimerkiksi vähän omana tavoitteena oli päästä maajoukkueeseen, mutta kaiken kaikkiaan hyvä kausi. Mitenkään en halua sinänsä itseäni muiden yläpuolelle nostaa, että on ollut todella hienoa pelata osana todella hienoa joukkuetta.

//
HJK:hon tuli syksyllä uutena O’Brien Woodbine korvaamaan sinunkin kehumaasi Rafinhaa. Miten hyvin Woodbine on sinusta pystynyt täyttämään Rafin jättämän aukon?

No kyllä Obi on pelannut hyvin. Urheilullinen ja atleettinen kaveri ja itsekin ”digannut” pelata hänen kanssaan. Minusta on ehkä vähän epäreilua verrata Rafinhaan, joka on – mitenhän sen sanoisi – paras mahdollinen vertauskohta Veikkausliigassa. Mutta olen tykännyt ja toivon, että saa pelata jatkossakin meidän kanssamme.

HJK:sta on jo lähtenyt pelaajia ulkomaille tällä kaudella ja Berat Sadik vihjaili SuomiFutis.com-sivustolle, että lisää voi lähteä talvella. Onko sinulla yhä mielenkiintoa palata ulkomaille?

No totta kai se aina kiinnostaa. Ehkä aika vaikea on nähdä itseäni ihan Euroopan huippuliigoissa, mutta esimerkiksi Skandinaviassa olisi mukava kokeilla omia siipiä, varsinkin ennen kuin on liian vanha. Kuitenkaan ei ole mitään konkreettisia kyselyitä ollut, joita olisi syytä mainita.

Mainitsit tuossa aiemmin, että maajoukkueeseen et ole päässyt tänä vuonna. Onko Paatelainen kysellyt ollenkaan?

Olin mä vara-varamiehenä yhdellä leirillä, mutta ei sen enempää. Maajoukkuetta ehkä rakennetaankin vähän pidemmällä tähtäimellä, että ymmärrän kyllä sikäli syytkin.

Jos tämän kauden jälkeen pääsisin ulkomaille, niin voisi kai sinne maajoukkueeseen mahdollisuus olla, mutta kyllä mä uskon, että sinne on oikeat kaveri saatu kokoon.

//