Helsingin Jalkapalloklubi varmisti sunnuntaina kauden 2011 Suomen mestaruuden nimiinsä. Rovaniemen Palloseura tarvitsee ihmeen säilyäkseen pääsarjassa. SuomiFutis.com-sivusto analysoi, miksi tähän on päädytty.

HJK:n salaisuus piilee pelaajamateriaalin leveydessä. Helsinkiläisseuran riveistä peräti seitsemäntoista miestä on kirjauttanut kuluvalla kaudella nimensä maalintekijätilastoon – siis reilut puolitoista kentällistä! Kun ratkaisijoita löytyy vaihtopenkiltä ja kesken kauden loukkaantuneet tai myydyt pelaajat kyetään korvaamaan, ei heikkoja hetkiä juurikaan tule eteen.

Yllättävä tilastokakkonen: RoPS


//

Selkeän sarjajumbon RoPS:n kohdalla tilastot näyttävät ensisilmäyksellä ihmeellisiltä, sillä joukkue löytyy tilastoista toiselta sijalta yhdessä Turun Palloseuran kanssa. Molemmilla seuroilla on kaudella 2011 neljätoista eri maalintekijää.

Rovaniemeläisten ongelmaksi kohoaa kuitenkin kärjen kapeus: ainoastaan yksi pelaaja on tehnyt vähintään viisi osumaa, eikä kukaan ole yltänyt kymmeneen maaliin. HJK:lla esimerkiksi on viisi vähintään viiden maalin ja kolme vähintään kymmenen osuman pelaajaa.

Kun ratkaisijoita RoPS:lla ei ole ollut ja omiin on uponnut jo ennen maanantaita 64 osumaa, ei lopputuloksena voi oikeastaan olla muu kuin vauhdin hakeminen Ykkösestä.

FC Inter alle keskitasoa


//

Eri maalintekijöiden lukumäärässä sarjakakkonen FC Inter on kauden 2011 Veikkausliigassa vain heikkoa keskitasoa. Ainoastaan kaksitoista eri maalintekijää kielii siitä, että vaikka joukkueesta löytyykin kolme vähintään kymmenen maalin miestä, lepää ratkaisijanviitta liian harvoilla harteilla.

Haka on listan hännillä ainoastaan yhdeksällä eri maalintekijällä. Myös vähintään kahden osuman miehiä valkeakoskilaisilla on vähiten, viisi kappaletta.

Oheisessa taulukossa on listattu kauden 2011 liigaseurat sekä lukumäärät joukkueiden vähintään yhden, kahden, viiden ja kymmenen maalin tekijöillä. Tilanne 2.10.2011 otteluiden jälkeen.

Seura 1 maali
2 maalia
5 maalia
10 maalia
HJK 17 12 5 3
TPS 14 9 2 1
RoPS 14 8 1 0
JJK 13 8 4 2
KuPS 13 8 3 0
IFK Mariehamn 13 7 2 0
FC Inter 12 8 3 3
Jaro 11 7 3 1
VPS 11 7 1 0
MYPA 11 6 3 0
Honka 10 8 4 1
Haka 9 5 3 0


//