Göteborgissa pelataan maanantai-iltana Allsvenskanin kuuma paikallisottelu GAIS-IFK Göteborg.

Kumpikaan joukkue ei voi nousta sarjataulukossa enää mitaleille, mutta ottelulla on suuri merkitys, tietää GAIS:n suomalaisvahti Henri Sillanpää.

– Tärkeä peli kannattajille. Viime vuonna pääsi vähän tunnelmaan mukaan, ei osannut kuvitella, kuinka iso juttu se on. Tätä peliä ei saa hävitä, se tuo oman latauksensa – ei voi Pohjanmaan derbyä verrata tähän peliin, Sillanpää sanoo Sisuradiolle.

Sillanpää on omasta mielestään pelannut kohtuullisen kauden, vaikka peliminuutteja voisi olla enemmän plakkarissa.

– Viime vuosi meni aika pahasti penkin alle. Lähtökohdat tähän kauteen eivät olleet parhaat mahdolliset. Menetin koko treenikauden polvivamman takia. Pelasin aika paljon 21-vuotiaiden pelejä. Sitten pääsin hyvän putken pelaamaan ja pelit paranivat. Enemmänkin olisin halunnut pelata. Olen tyytyväinen, miten kausi on mennyt, mutta toivottavasti saan ehjän treenikauden seuraavaksi. Pelimäärään en ole tyytyväinen, mutta olen vähän päässyt näyttämään omaa tasoani.

//