JJK nappasi kovilla satsauksilla Veikkausliigan pronssia, mikä tiesi europelejä ensi kaudeksi.

SuomiFutis.com-sivusto selvitti JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalaiselta kolmannen sijan tuomaa taloudellista merkitystä. Kysyimme myös muun muassa europelien olosuhteista.

Kuinka suuri taloudellinen potku IFK:n maali Honkaa vastaan oli JJK:n näkökulmasta?

Sitä ei täysin vielä tiedä, mutta sanotaan näin, että kyllä kelpaa. Ensimmäinen iso asia oli jo se kuuden joukkoon pääseminen ja ylimääräinen kotipeli. Mitalista saadaan tietysti laskuttaa bonuksia sponsoreilta ja europelit tuo sen 90.000 euroa per kierros plus lipputulot. Kausikortin hintaa voidaan nostaa 195 eurosta 285 euroon, kun kotipelejä tulee neljä enemmän kuin viime kaudella.

Kaikkia kerrannaisvaikutuksia ei vielä tiedetä, mutta kovasti yritetään myydä tätä kaupungille toisena kansainvälisenä tapahtumana Suurajojen lisäksi. Edellisen kerran Jyväskylässä oli kansainvälinen seurapeli vuonna 1991 naisten lentopallossa.

Onko kunnan taholta oltu kuppi-istuimien suhteen yhteydessä nyt lähipäivinä?

Tässä ollaan juuri tultu seuran risteilyltä ja onnitteluviestejä on tullut kaupungilta, mutta ei vielä mitään sen tarkempaa. Olen kuitenkin menossa kaukalopalloa tässä kaupungin isien kanssa pelaamaan, eli jos sopiva taklaus osuu, niin nostan kyllä kuppi-istuimetkin esille.

//
Uskotko, että on mitään mahdollisuuksia saada europelit Jyväskylään?

Kyllä me Jyväskylä edellä mennään ja meille on suuri etu pelaajahommissa olla Jyväskylässä ja ollaan aina saatu kaikki, mitä ollaan ansaittu. Tämä on nuorekas kaupunki ja me halutaan profiloitua paikkana, jossa voidaan pelata eurooppalaista jalkapalloa. Mutta heti kun saadaan tietää kuka tulee vastaan, niin mietitään sitä paikkaa sitten.

Aiheuttaako europelien ”ulkoistaminen” suuria taloudellisia menetyksiä verrattuna peleihin Jyväskylässä?

Oulusta on tullut ihan mielenkiintoisia kyselyitä ja Tampereelta myös. Olin siellä katsomassa aikanaan TamU-Rosenborg-matsia – siellä on ihan hyvä mahdollisuus. En halua laittaa JJK:ta mitään vanhustenhoitoa tai päivähoitoa vastaan ja niin kuin sanottu, kaupunki on auttanut paljon. Nyt saatiin Harjulle valot ja uusi pinta, joka kelpaa eurotasolla.

Haluatko lähettää terveisiä Maarianhaminaan?

Ilman muuta. Aivan loistava paikka. Risteilyllä kun laiva pysähtyi Maarianhaminaan, niin kannella koko joukkue lauloi Helmkelle – siitä on varmaan jo Youtube-video. Kun tulevat Jyväskylään, niin varmasti muistetaan ja ollaan todella kiitollisia.

//