Oulun Palloseura julkaisi tänään seuran lähihistorian merkittävimmän rekrytointinsa, kun mies Tornion Pallo-47 dynastian takaa ryhtyy OPS:n myynti- ja urheilutoimenjohtajaksi. Kari Vaalto tunnetaan todella kovanluokan jalkapalloammattilaisena ja nimenomaan tekijämiehenä.

– Hän on toiminut jalkapallossa kaikilla sektoreilla. Hän on ollut nostamassa TP-47:ää liigaan, hankkinut TV-Taulut seuran varainhankintaan ja ollut rakennuttamassa harjoitushallia Tornioon. Näistä kaikesta hän sai kiitokseksi potkut vuonna 2009. Minä olen kalastellut häntä kaksi vuotta ja nyt saimme suurimman nousulohen, mitä Torniojoesta on koskaan saatu. Saimme bussilastillisen taitoa ja intohimoa organisaatioomme, OPS:n manageri Miika Juntunen suitsuttaa seuran verkkosivuilla.

– Olen huolissani Pohjois-Suomen jalkapallon tulevaisuudesta. PS Kemi tippui Kakkoseen ja RoPS tippui liigasta. Minä näen Oulun potentiaalisena Pohjois-Suomen jalkapallokeskuksena ja Oulun Palloseuran sen lippulaivana ja jatkossakin alueen ykkösjoukkueena. Paljon riittää puhujia, mutta OPS on osoittanut nimenomaan tekoja, Vaalto sanoo.

– Nyt on aika ryhtyä hommiin ja nostaa OPS Veikkausliigaan. Liiganousu on meille vain välitavoite, sillä me aiomme sinne pysyväksi menestyjäjoukkueeksi, Vaalto paaluttaa.

//