20-vuotias Juuso Lakso saattaa tehdä lähes mahdottomasta mahdollisen, mikäli kaikki menee nuorukaisen suunnitelmien mukaan.

Kymppipaikka.fi-sivuston haastattelema Lakso on nimittäin lähellä ammattilaissopimusta pelattuaan korkeintaan Kolmosta Suomen kentillä.

KePSin kasvatti, joka myöhemmin juniori-ikäisenä pelasi vielä PS Kemissä, siirtyi 17-vuotiaana TP-47:n kakkosjoukkueeseen pelaamaan Kolmosta. Tavoite oli nousta TP:n ykkösjoukkueeseen, mutta ikävät polvivammat estivät nämä aikeet.

– Minulla oli polvessa rasitusvamma, joka uusiutui aika monta kertaa. Se esti kunnollisen harjoittelun. Kun polvivamma jäi taakse, päätin että olen valmiina uusiin haasteisiin ulkomailla, Lakso kertoo Kymppipaikka.fi-sivustolle.

Seuraavaksi Lakso teki peliliikkeen, mitä ei monikaan suomalaisnuorukainen ole edes ajatellut: itseluottamusta puhkuva Lakso otti itse yhteyttä englantilaiseen Lutoniin ja pyysi mahdollisuutta tulla näytille.

– Kylmän viileästi pyysin tätä mahdollisuutta. He olivat kiinnostuneita ja pyysivät sinne näytille viime keväänä. Pelasin kaksi peliä, jotka sujuivat hyvin. Sopimusta ei Lutonin kanssa tullut, mutta testi avasi paljon muita ovia. Siellä oli paljon ihmisiä katsomassa näitä pelejä ja niiden jälkeen puhelimeni soi aika paljon, kun ihan tuntemattomat ihmiset soittelivat. Lopulta päädyin tekemään yhteistyötä skotlantilaisen agentin kanssa, Lakso jatkaa.

Peli oli avattu, eikä mennyt kauan, kun agentti järjesti nuorelle hyökkääjälle paikan Skotlannin toiseksi korkeimmalla tasolla pelaavan Hamiltonin testiin. Tällä hetkellä Hamilton on yksi seuroista, joka on kiinnostunut palkkaamaan suomalaishyökkääjän riveihinsä. Eikä Hamilton ole edes ainoa seura, joka on kiinnostunut Lakson palveluksista.

Lue koko Lakson erikoinen tarina tästä linkistä.