Haastattelussa Serie B:n Mehmet Hetemaj – "En millään pakkomielellä ole menossa Serie A:han"

Championshipissä Derby - Fulham! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

24-vuotias Mehmet Hetemaj pelaa tällä hetkellä Italian Serie B:ssä AlbinoLeffen riveissä. SuomiFutis.com-sivusto pääsi kyselemään puolustavan keskikenttäpelaajan kuulumisia.

Miten kautesi on sujunut? Oletko ollut tyytyväinen joukkueesi suoritustasoon?

Henkilökohtaisesti kauteni on sujunut hyvin. Paljon on tullut hyviä pelejä, ja tasoni on pysynyt suhteellisen korkealla.

Joukkueen kausi on ollut heikompi. Olemme pelanneet hyvin, mutta liian moni otteluista on päättynyt tasan, sillä emme ole onnistuneet maalinteossa riittävän usein.

Mikä on tilanteesi A-maajoukkueen suhteen?

Huuhkajista on vaikea sanoa mitään, koska en ole pitkään aikaan ollut mukana. En usko olevani Mixun (päävalmentaja Mika-Matti Paatelainen) suunnitelmissa, koska en ole saanut koskaan kutsua mukaan, valitettavasti.

Pelaat kuitenkin hyvätasoisessa sarjassa ja kautesi on ollut varsin onnistunut. Mistä luulet sen johtuvan, että Mixu ei ole sinua pyytänyt? Oletko sitä mieltä, että sinun pitäisi olla mukana A-maajoukkueessa?

Enemmänkin olen sitä mieltä, että ansaitsisin näyttöpaikan. Luulen, että jos pelaisin Englannin Championshipissa tai jossain muualla, olisin ryhmässä mukana. Jostain syystä suomalaisilla on sellainen kuva, että Serie B on huono sarja.

Olet ilmeisesti ollut muutaman kerran lähellä siirtoa Serie A:n puolelle? Löytyykö sieltä edelleen kiinnostusta sinua kohtaan?

Pari kertaa on mennyt sivu suun mahdollisuus siirtyä ylemmäs. En millään pakkomielellä ole menossa Serie A:han. Olisi myös hyvä siirtyä suurempaan seuraan Serie B:ssä, joka taistelisi noususta.

Konkreettisesta kiinnostuksesta on vaikea sanoa vielä tarkemmin, koska siirtoikkuna ei ole vielä auennut. Joukkueita käy katsomassa ja pitää pelata hyvin loppuun asti.

Italiassa pelaa jonkin verran suomalaisia. Vietättekö paljon aikaa yhdessä?

Perpan (Perparim Hetemaj) kanssa nähdään kerran viikossa. Muiden kanssa ei voi, koska he asuvat niin kaukana.

Mitä Italiassa viettämäsi vuodet ovat antaneet sinulle pelillisesti? Oletko saanut heikkouksiasi kitkettyä pois? Missä olisi edelleen parannettavaa?

Kyllä sijoittuminen ja pelinluku ovat kehittyneet vuosien aikana. Heikkoutenani pidän päätäni. Välillä se on lukossa, ja silloin mikään kentällä ei toimi.

Entä vahvuutesi? Mitä ominaisuuksia haluaisit nostaa esiin?

Vahvuuteni on periksiantamattomuus. Pelaan aina sydämellä.  Olen aika perfektionisti. Ehkä siinä syy, miksi olen päässyt niin pitkälle näillä taidoilla.

Tästä tulikin mieleeni: sinulla ja veljelläsi ”Perpalla” on poikkeuksellinen tahtotaso. Mistä luulet sen tulevan?

Mielestäni Perpan tapauksessa tuota vähän liioitellaan, sillä suomalaiseksi pelaajaksi Perpa on myös todella taitava.

Kuitenkin molemmilla meistä on aina ollut perheen tuki takanamme ja sellainen halu, että ei haluta olla väärässä.  Olemme erittäin temperamenttisia ja erittäin vihaisia, jos emme esimerkiksi pääse pelaamaan.

Minulle tulee pelityylistäsi ja tahtotasostasi mieleen Aki Riihilahti? Oletko samaa mieltä?

Joo, totta. Aki Riihilahti on ollut aina esikuvani suomalaisista pelaajista. Erittäin hieno mies niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö

Edellinen artikkeliSivusto: Ruotsin maajoukkuepelaaja Eremenkojen joukkuetoveriksi
Seuraava artikkeliSuomalaishyökkääjälle povataan lähtöpasseja Hollannissa