Erikoishaastattelussa Mika Nurmela – "Työsarkaa huopakaton laittamisesta yhteistyösopimusten tekoon"

OLS:n kasvatti Mika Nurmela palasi muutama vuosi sitten takaisin kotikonnuilleen. Suomen A-maajoukkueen pitkäaikainen luottomies miehittää tällä hetkellä AC Oulussa kahta tonttia – tehtävää riittää paitsi pelaajana myös urheilutoimenjohtajana.

Nurmela kertoo SuomiFutis-sivuston haastattelussa omasta roolistaan seurassa. Nostimme myös katseemme kohti tulevaisuutta, kun ”Nure” kertoi oululaisen jalkapallon visioista.

Sinulla riittää paljon työsarkaa. Kuinka hyvin olet onnistunut sovittamaan yhteen pelaajan ja urheilutoimenjohtajan tehtävät?

Ihan hyvin. Toimistolla on riittänyt enemmän tehtävää myynti- ja markkinointihommissa. Se vie paljon aikaa. Tuntui, että talvi vierähti aika nopeasti. Toimistolla töissä ja sitten treeneissä – välillä toivoi vuorokauteen lisää tunteja.

Tässä on kuitenkin hyvää vastapainoa: jos on toimistolla, on kiva päästä hikoilemaan ja rehkimään. Ja nyt kun ei ole pelkästään jalkapalloa, niin sekin on ihan mukavaa.

Olet kartuttanut paljon kokemusta eri jalkapallomaista. Minkälaisia asioita pyrit tuomaan suomalaiseen seurajoukkuejalkapalloon?

Joukkueen rakentamisessa ja urheilurakentamisessa minulla on ajatuksia. Haluaisimme saada koko paketin täällä mahdollisimman hyväksi, jotta pystymme kehittämään Oulun alueella olevia pelaajia.

Mikään malli ulkomailta ei välttämättä toimi sellaisenaan täällä, mutta pyrimme kehittelemään sellaista kokonaisuutta, joka tuottaisi tuloksia.

Pyrimme esimerkiksi hyvään yhteistyöhön paikallisten toimijoiden kanssa – yhteistyöseuroista on tärkeää mainita OLS ja Tervarit. Esimerkiksi OLS toimii tällä hetkellä todella hyvin. Ryhmät ovat tarpeeksi pieniä, jotta jokainen pelaaja on tärkeässä osassa. Lisäksi sellaisia joukkueita on enää vain muutama, jotka ovat isä-poika – systeemin valmennuksessa.

Pelillinen linja on hyvin tärkeä. Miten B- ja A-junioreissa pelataan? Miten me harjoittelemme yhdessä joukkueena? Miten pelaamme, jotta tapahtuu kehitystä? Kun saamme kaiken tämän yhdeksi kokonaisuudeksi, niin se on paras tie kehitykselle. Olen ammentanut tässä paljon ajatuksia Hollannista miettiessäni ja muistellessani, miten seurat siellä toimivat.

Yhteistyö toimii täällä tosi hyvin. Meillä on paljon keskustelua. Pyrimme koko ajan parantamaan tätä kokonaisuutta.

Haluamme saada valmentajat ja pelaajat sitoutumaan yhteiseen linjaan, koska onhan tämä pitkäjänteistä työtä. Tulokset eivät välttämättä näy tänä vuonna tai ensi vuonna, mutta rakenteilla on pohja ja perusta, johon voi sitten tulevaisuudessa nojata.

Yksi ongelma on tietenkin talous. Ei asioita pysty aina toteuttamaan niin kuin haluaisi. Tärkeintä on kuitenkin selvä ajatus siitä, miten me tämän kaiken toteutamme.

Aiotko pelaajauran jälkeen jatkaa mainitsemisiesi visioiden toteuttamista AC Oulun organisaatiossa?

Kyllä. Uskon, että tulen jatkamaan sekä urheilutoimessa että myynti- ja markkinointipuolella.

Meillä on tällä hetkellä pieni organisaatio, joten monenlaista hommaa joutuu tekemään. Työsarkaa riittää huopakaton laittamisesta yhteistyösopimusten tekoon.

Olet pelannut pitkän ja ansiokkaan uran. Kuinka monta vuotta taitojasi saadaan vielä pelikentillä ihastella?

En pysty yhtään vastaamaan. Voi olla, että menossa on viimeinen vuosi tai sitten ei.

En uhraa tälle ajatukselle yhtään aikaa. Onhan tämä niin monen asian summa. Ei tätä kannata miettiä; keskittyy vaan seuraavaan peliin, sillä koskaan ei tiedä monta niitä on vielä jäljellä.

AC Oulu on aloittanut kautensa ehkä hieman alavireisesti.  Mikä sinun mielestäsi tähän on syynä?

Sitä on vaikea sanoa. Olemme joukkueen sisällä sitä mieltä, että olemme pelanneet parempaa peliä kuin viime vuonna tähän aikaan. Pisteitä ei kuitenkaan ole tullut toivottuun tahtiin.

Pelityylimme on haastava – emme ole vielä tarpeeksi hyviä tai valmiita siihen. Pyrimme pelaamaan sellaista jalkapalloa, joka kehittää.

Ja totta kai haluamme kerätä pisteitä, eikä tuo ole ristiriidassa pelimme kanssa. Alkukaudesta olemme tehneet pieniä virheitä, joista vastustaja on päässyt rokottamaan.

Esityksiimme olemme suhteellisen tyytyväisiä, mutta tuloksiin emme. Aiomme kiivetä sarjataulukossa mahdollisimman ylös asti.

Olen kuullut, että olet innokas ravimies ja vedonlyöntikin kiinnostaa. Ketä veikkaisit tässä kohtaa jalkapallon EM-kisojen voittajaksi?

Ennen kisoja veikkasin Saksaa voittajaksi. En ole vielä nähnyt syytä muuttaa kantaani.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö

Luotettava peliyhtiö bet-at-home on yksi Alexander Ringin seuran pääsponsoreista.
Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla huikea 200 euron bonus (voimassa 20.6. asti)!


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.