Maanantainen Veikkausliiga-ottelu FC Honka – FC Lahti ei onnistunut vetämään yleisöä lehtereille toivotunlaisesti. Espoolaisten 3-2-voittoa seurasi Tapiolan Urheilupuistossa ainoastaan 602 katsojaa.

Seuran hallituksen puheenjohtajan Jouko Harjunpään mukaan heikko sää ja muut pääkaupunkiseudun ottelut vaikuttivat osaltaan silmäparien määrään.

– Tietysti ei tarvitsisi selitellä, mutta puoli tuntia ennen peliä satoi vettä kaatamalla, Harjunpää toteaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Lisäksi yhden kysymyksen voit esittää Palloliitolle: Minkä takia HJK, Honka, Viikkarit ja PK pelaa kaikki samaan aikaan? Onhan se huonoa otteluohjelman suunnittelua.

Futisväellä itsetutkiskelun paikka

Harjunpään mielestä suomalaisen jalkapalloväen on myös syytä miettiä omaa aktiivisuuttaan. Espoolaisseura on yrittänyt houkutella katsojia lukuisilla eri keinoilla, mutta jostain syystä lehterit eivät tunnu täyttyvän.

– Me olemme tehneet kaikkemme. Olemme tehneet kaiken mahdollisen mitä voi tehdä. Ihmiset voi myös katsoa peiliin. Haluavatko he, että Espoossa on huippujoukkueurheilua? Harjunpää kysyy.

– Sanon että koko Suomi saa katsoa peiliin jalkapallon piiristä. Haluavatko ihmiset, että Suomessa säilyy huippufutis? Ei ole mitään järkeä, että yksittäiset mesenaatit maksavat toiminnan.

Vaikka maanantaina yleisölukema olikin lohduton, löytää Harjunpää myös positiivisia puolia nykytilanteesta.

– Hongan peleissä on ollut mukava huomata, että jengi on paremmin ja paremmin mukana. Nytkin vaikka oli 600 katsojaa, niin jengi lähti mukaan rytmitaputuksiin. Vaikka taivaalta tulisi mitä, niin innokastakin porukkaa silti löytyy, seurajohtaja kiittelee.

Jaakko Käyhkö

Julkaisemme Jouko Harjunpään erikoishaastattelun kokonaisuudessaan tämän viikon aikana!

Luotettava peliyhtiö bet-at-home on yksi Alexander Ringin seuran pääsponsoreista.
Avaa pelitilisi tästä ja kuittaa samalla 100 euron bonus!