Pyysimme SuomiFutis-sivuston haastattelussa FC Hämeenlinnan pian väistyvää toimitusjohtajaa Janne Oksasta valottamaan aikaansa hämeenlinnalaisseuran johtotehtävissä.

Heinäkuussa pestinsä jättävä Oksanen oli seuran talousasioiden suhteen vaitonainen. Parolan Visan palvelukseen palaava jalkapallopersoona muisti kuitenkin ylistää seuran urheilullista puolta.

Toimit FC Hämeenlinnan toimitusjohtajan tehtävissä muutaman kuukauden ajan. Toteat seuran nettisivuilla, ettet saanut mahdollisuutta muodostaa realistista kuvaa seuran taloudesta ennen kuin otit vastaan toimitusjohtajan tehtävän. Mistä tässä on oikein kyse?

En mielelläni hirveästi kommentoisi näitä asioita seuran ulkopuolelle.

Voitko paljastaa edes sen verran, että valehdeltiinko sinulle vai jätettiinkö vain joitain asioita kertomatta?

Minulle jätettiin joitain asioita kertomatta, mitkä olivat vähän epäselviä. Enempää en lähde asiaa avaamaan. Tämä on seuran ja minun välinen asia.

Miksi päätit ottaa vastaan tehtävän, vaikka et ollut täysin selvillä tilanteesta?

Totta kai sitä haluaa urallaan mennä eteenpäin. Sen verran kuitenkin minulla on taloudellisia opintoja takana, että sain selville sen tilanteen, mikä oli seuran takana.

Minkälaisena näet FC Hämeenlinnan tulevaisuuden?

Toivottavasti FC Hämeenlinna on myös ensi kaudella Ykkösessä – ja onkin!

Entä taloudellinen puoli?

Taloudellinen puoli on sitten niiden käsissä, jotka jatkossa sitä tekevät.

Toteat seuran nettisivuilla, että FC Hämeenlinnan taloudelliset näkymät kuluvaa kautta pidemmälle ovat hyvin epävarmat. Onko seura konkurssikypsä?

En kommentoi tähän mitään.

Jatkat työtä hämeenlinnalaisen jalkapalloilun eteen Parolan Visassa. Minkälainen haaste sinua odottaa?

Jatkamme siellä eteenpäin niissä asioissa, mihin viimeksi jäätiin. Paljon on asioita työstettävänä.

Pyrimme laajentamaan toimintaa – niin taloudellisesti kuin urheilullisesti. Meillä on paljon suunnitelmia ja huomattava työsarka edessämme. Mutta ehdottomasti haluamme kehittää toimintaa eteenpäin.

Miten vetäisit yhteen aikaasi FC Hämeenlinnan palveluksessa?

Kyllähän ihmiset kenen kanssa työskentelin, ovat aivan loistavia ja osaavia talkooihmisiä. Ilmapiiri seuran sisällä on hyvä. Urheilullisesti asioiden laita on todella hyvä – sen puolesta ongelmaa ei ole.

Haastattelu: Jaakko Käyhkö

Lyö Betssonille 25 euron riskitön ensiveto! Nappaa myös 100 euron bonus!
Jos riskitön veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!