Veikkaaja kertoi tänään tiistaina, etteivät FC Hongan edustusjoukkueen pelaajat ole saaneet palkkojaan sovitussa aikataulussa. Ongelma ei ole mitenkään uusi, sillä espoolaisjoukkueen palkanmaksuvaikeudet ovat olleet aiemminkin otsikoissa.

Pitääkö Veikkaajan tuorein uutinen paikkansa, FC Hongan puheenjohtaja Jouko Harjunpää?

– Osittain pitää. Me olemme maksaneet palkkoja pätkittäin, Harjunpää vastaa SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Harjunpään mukaan maksujen viivästymiset johtuvat paljolti yritysten tökkivästä rahansiirrosta.

– Uskon, että emme ole ainoa seura, joka taistelee kassan kanssa. Rahankierto yrityksiltä meille vie 60–90 vuorokautta. Yrityksiltä meille on maksuja rästissä maaliskuulta asti.

– Jos yrityksellä on laskuja pöydällä, meidän lasku on siellä alimmaisena; verottajan ja muiden laskut menevät meidän laskun edelle.

– Ei tämä helppo laji ole. Tervetuloa yrittämään! Me olemme kahdeksan vuotta pyörittäneet tätä toimintaa ja lähteneet nollasta liikkeelle. Olemme rakentaneet yhden Suomen kärkiseuroista. Moni on tullut sanomaan, että hattua nostaa, mutta tarvitaan sopimuksia ja rahaa. Pelkkä hatunnosto ei riitä! Harjunpää laukoo.

”Ensi vuoden joukkuetta rakennetaan”

Harjunpään mielestä urheiluseuran taloudenhoidosta kirjoitetaan liian isoin kirjaimin tavalliseen yritystoimintaan suhteutettuna.

– Tässä on se ero, että esimerkiksi Nokian maksuaikataulu on 60 vuorokautta. Tuskin sä kirjoitat heti siitä, että heillä on laskuja maksamatta. Meistä taas kirjoitetaan heti lehdissä. Ei tämä ole mitenkään oikein kohdistettua liikevaihtoon nähden.

Honka-pomo katsoo vaikeuksista huolimatta tulevaisuuteen luottavaisin mielin.

– Periksi ei anneta. Ensi vuoden joukkuetta rakennetaan. Hermanni Vuorisen hankinta oli positiivinen uutinen ja lisää on parin viikon päästä tulossa.

Minkälaisia siirtouutisia jalkapalloväki voi sitten odottaa?

– En voi tästä sen enempää vielä puhua, sillä nimiä ei ole paperissa.

Jaakko Käyhkö

Redbet tarjoaa jopa 200 euroa ILMAISTA rahaa kasinolle!
Avaa pelitilisi tästä ja valitse oma bonuksesi!