Messi rikkomassa käsittämättömät maaliennätykset – ”Emme tule näkemään hänenlaistaan pelaajaa enää”

Barcelonan valmentaja Tito Vilanova on jälleen käyttänyt ylistysanoja Lionel Messistä, joka on tekemässä kaikkien aikojen maaliennätystä yhden kalenterivuoden aikana.

Voita Teemu Pukin Schalke-pelipaita aidolla nimmarilla!
Kilpailussa osallistumisaikaa ainoastaan sunnuntaihin 28.10.2012 saakka!

Messi ampui viikonloppuna hattutempun, kun Barcelona voitti vierasottelussa Deportivon maalein 5-4 La Liga –pelissä. Argentiinalainen on vahva ehdokas tammikuussa jaettavan Kultainen pallo -palkinnon saajaksi, mutta Vilanovan mukaan ei pelkästään lauantaisten tapahtumien takia.

– Lauantaina hän näytti taitonsa. Yksikään toinen pelaaja ei tee sitä, mitä hän teki Riazorin stadionilla, Vilanova totesi lehdistötilaisuudessa Marca-lehden mukaan.

Vilanova kehuu vuolaasti kultakimpalettaan:

– En tiedä, mitä muuta Leosta voisi sanoa. Emme tule näkemään hänenlaistaan pelaajaa enää.

– Nautitaan hänestä niin kauan kuin voimme, luotsi veisteli.

Legendojen ennätykset vaarassa

Messi on onnistunut 71 kertaa maalinteossa katalonialaisryhmän ja Argentiinan riveissä tämän vuoden aikana. Hän on siis erittäin lähellä  Pelen ja Gerd Müllerin kalenterivuoden maaliennätyksien rikkomista, huomautti El Mundo Deportivo sekä Barcelona daily viikonlopun taistojen tauottua.

Brassilegenda Pele iski vuonna 1959 peräti 75 maalia Santosin ja Brasilian paidassa. Maalitykki Müller onnistui puolestaan maalaamaan 85 kertaa Bayern Münchenille ja Saksan maajoukkueelle vuonna 1972.

Messi on siis enää neljän maalin päässä Pelen lukemista. Lisäksi hänellä on vielä reilut pari kuukautta aikaa peitota Müllerin lukemat.