SJK odottaa FC Hongan tilanteen kehittymistä – "Otetaan Veikkausliiga-paikka, jos tarjotaan"

© Kuva: Juha Tamminen

YLE Urheilun torstaina tekemän selvityksen mukaan FC Hongan talousongelmat saattavat pahimillaan johtaa siihen, että seura menettää liigalisenssinsä.

Joukkueella on palkat myöhässä jo toista kuukautta ja noin 150 000 euroa pitäisi kerätä laskuja varten loppukaudesta. Seuran talous pitää olla kunnossa marraskuun puolessa välissä, jolloin lisenssipaperit toimitetaan Palloliittoon.

Liiton täydennysmenettelyn mukaan, jos Honka tai joku muu seura ei pysty täyttämään lisenssin vaatimuksia, Ykkösen toiseksi sijoittunut joukkue eli Seinäjoen Jalkapallokerho on seuraavana jonossa.

Seurasta kerrotaan heidän suurella todennäköisyydellä ottavan liigapaikan vastaan, jos sellaiseen tulee mahdollisuus.

– Käydään viikonlopun aikana seuran hallituksessa asiaa läpi, mutta todennäköisesti vastaanotetaan paikka, jos sitä tarjotaan. Nousu on aina vaikeaa, vaikka on kuinka hyvä joukkue tahansa. Kaikki pitää mennä nappiin, SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kertoi SuomiFutis-sivustolle.

– Ei tietenkään toivota, että kukaan sieltä tippuu. Se on suomalaisen jalkapallon tappio, jos jonkun seuran talous kaatuu. Toivotaan aina, että urheilullisin perustein ratkaistaan nämä.

Liigatasoisen organisaation rakennustyöt jo hyvällä mallilla

SJK:n toimintaan on panostettu rahaa viime vuosina ja seura on noussut rakettimaisesti askel askeleelta ylöspäin. Seura itse on hoitanut velvoitteensa, joten se ei ole este nousulle.

– Eihän tästä voittoa tule millään. Suomessa voi tehdä voittoa vain pelaajakaupoilla tai euromenestyksellä. Millään muulla tavalla se ei ole mahdollista. Mutta yhtään laskua ei ole maksamatta.

Täydennysmenettelyn mukaisesti seuraa on pyydetty täyttämään jo valmiiksi lisenssipaperit. Tilanne tuo hieman hankaluuksiakin, koska tulevan kauden suunnitelmia ei voi vielä lyödä lukkoon.

– Ei voida tehdä sopimuksia, jos jostain syystä mennäänkin liigaan. Silloin tarvitaan liigatason miehistö. Joka tapauksessa pyritään rakentamaan sellainen miehistö Ykköseen, joka on liigan häntäpään tasoinen jo ensi kaudella.

– Virallinen tavoite olla liigassa on kuitenkin vuosi 2015. Muu organisaatio alkaa olla jo vaadittavalla tasolla. Kenttäolosuhteet meillä eivät ole liigatasoiset, mutta niissä on siirtymäaika.

Kai Lintinen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!