FC Inter uskoo löytäneensä korvaajan tähtipelaajalleen – "Nousee suurempaan rooliin ensi kaudella"

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigassa hopealle HJK:n jälkeen toisen kerran peräkkäin sijoittunut FC Inter lähtenee ensi kaudellakin helsinkiläisten ykköshaastajana sarjaan.

Seura menetti tärkeän miehen, kun Veikkausliigan tehopelaaja – 12 maalia ja 18 maalisyöttöä viime kaudella tehnyt – Mika Ojala siirtyi Ruotsin liigan BK Häckeniin sopimuksensa päätyttyä.

Interin päävalmentajana jo vuodesta 2007 ollut hollantilainen Job Dragtsma ei kuitenkaan ole huolissaan, että miehen jättämä aukko olisi liian suuri paikattavaksi.

– Pyörät pyörivät ja on hyvä asia, että hän pääsee urallaan eteenpäin. Meidän pitää jatkaa vain toimintaamme entiseen mallin, Dragtsma kertoi SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– Tietenkin pitää löytää mies hänen paikalleen. Yksi vaihtoehto on Solomon Duah, joka on lahjakas pelaaja. Hänellä ei ole vielä hirveästi kokemusta, mutta on mahdollista että nousee Ojalan rooliin.

20-vuotta ensi tammikuussa täyttävä Duah esiintyi menneellä kaudella 15 kertaa turkulaisten paidassa liigassa ja teki yhden maalin. Mies on Suomessa syntynyt, mutta hänellä on myös Ghanan kansalaisuus. Hän on edustanut Suomea nuorten maajoukkueissa, viimeisimpänä alle 21-vuotiaissa.

Inter tarvitsee onnistumisia laajemmalta ringilta

Ojalan tehoille nuori mies tuskin hetkeen nousee, mutta tehoja jakamassa on myös loistavan kauden pelannut ja Veikkausliigan vuoden pelaajaksi valittu keskushyökkääjä Irakli Sirbiladze, jonka vastuu hyökkäyspäässä kasvaa entisestään.

Dragtsman mukaan vahvistuksia ulkopuolelta etsitään ensi kaudeksi useisiin pelipaikkoihin, myös hyökkäykseen.

– Tarvitsemme vielä pelaajia ”joka linjaan”, myös hyökkäyksen laidalle. Emme pärjää vain 11 pelaajalla, vaan vaihtoehtoja pitää olla enemmän.

– Ringissä pitää olla suunnilleen 20 miestä, joista 16-17 voi heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Loppuja käytetään sitten tarpeen mukaan. Sopimuksia taitaa nyt olla 14 kappaletta.

Kai Lintinen(@kailintinen), Helsinki

CasinoEuro tarjoaa sinulle 5€ ILMAISRAHAA!


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!