IL: AC Oulun suurlupaus lähellä siirtoa Saksaan

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkaako Chelsea WBA:n alamäkeä? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

AC Oulun 17-vuotias keskikenttälupaus Matias Ojala on jättämässä Ykkösen ja siirtymässä saksalaisseuraan tammikuussa, kertoo Iltalehti.

Useampi seura Saksassa on tietoinen suomalaisen lahjakkuudesta. Lokakuussa nuorukainen oli bundesliigaseura Hannover 96:n riveissä harjoittelemassa. Ojala paljasti myös kesällä SuomiFutis-sivustolle, että HSV:n pelaajatarkkailija seurasi häntä, kun lupaus oli heinäkuussa Saksan 2. Bundesliigassa pelaavan FC St. Paulin testissä.

Oletettavaa on, että Ojalasta kiinnostunut seura on joko HSV tai Hannover. Iltalehden mukaan seura voisi olla Hannover, jossa poikamaajoukkueiden vakiokasvo viimeksi vieraili.

– Vielä ei ole kauppoja tullut, mutta he ovat erittäin kiinnostuneita Matiaksesta, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela sanoi Iltalehdelle.

Sopimus hilkulla jo elokuussa

Ojalan mukaan sopimus saksalaisseuran kanssa olisi voinut syntyä jo viime kesänä. Nuorukainen veisteli jo tuolloin olevansa valmis uusiin haasteisiin:

– Siellä puhuttiin sellaista, että älä ihmettele, jos seurat haluaisivat sinut jo tämän siirtoikkunan aikana. Jos sieltä (Saksasta) tulee tarjous, niin kyllä sitä voisi lähteä. Jossain vaiheessahan sitä pitää ulkomailla siirtyä ja ainahan se on ollut myös unelmani, Ojala valotti SuomiFutis-sivustolle elokuussa.

Ojala debytoi Veikkausliigassa jo elokuussa 2010 kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana kotimaisessa liigassa. Tuolloin tähtinimi oli vasta 15-vuotias.

Ojalan sopimus AC Oulun kanssa ulottuu vuoteen 2015. Näin ollen oululaisseura saa siirrosta asianmukaisen korvauksen.

Lue Iltalehden juttu tästä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jatkaako Chelsea WBA:n alamäkeä? Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!