Arsenal-luotsi Arsene Wenger kertoi viikonlopun alla, että seuralla on nyt rahaa käytettävissä ja seura voi kilpailla tasapäisesti muiden huippuseurojen kanssa siirtomarkkinoilla, mutta huomauttaa myös, että haluaa yhä kasvattaa omista junioreistaan huippupelaajia rinnalla.

– Uskon, että olemme nyt vahvemmassa taloudellisessa tilassa, missä voimme kuluttaa jonkun verran rahaa. Tahdoimme hankkia pelaajia tammikuun siirtomarkkinoilla, mutta emme löytäneet haluamiamme pelaajia, Wenger viittaa Arsenal.com:ssa. seuran stadion-velkoihin, joita on lyhennetty viime vuosina runsain mitoin.

Arsenalin tilikirjat ovat näyttäneet hyvää tulosta jo pitkän aikaa, mutta Wengerin mukaan seuran tilanne ei ole sallinut tuhlailua.

– En ole kulutuksen vastainen. Ensinnäkin, rahaa on ollut vasta käytettävissä viime aikoina. Toisekseen, Englannissa on vallalla ajattelumalli, että jokainen ongelma ratkaistaan rahalla, mutta se ei aina pidä paikkaansa. Jos olisi, niin samat joukkueet voittaisivat Mestarien liigan jokainen vuosi, Wenger heittää pienen piikin lähes rajattomasti rahaa käyttäneisiin miljardööriomistajien seuroihin.

– Raha ei ole ongelma, vaan se, kuinka löydät oikeat lupaukset vahvistamaan joukkuettasi. Haluamme myös olla uskollisia seuran strategialle antaa mahdollisuuksia akatemiapelaajille. Siksi hankimme vain pelaajia, jotka todella vahvistavat meitä.

”Bayern ei ole niin kaukana, miltä näytti”

Mestarien liigan pudotuspeleissä Saksan ykkösseura Bayern München jätti Arsenalin lähes totaalisesti jalkoihinsa viime viikolla ja mahdollisuudet jatkoonpääsyyn ennen Saksassa pelattavaa toista ottelua on enää vain ohuen ohuet.

Wenger uskoo kuitenkin seuransa pystyvän lähitulevaisuudessa kilpailemaan rinnan Euroopan kärkiseurojen kanssa.

– Emme ole kaukana, mutta teitä (toimittajia ja yleisöä) on tällä hetkellä hankala vakuuttaa asiasta. Meidän pitää olla viisaita ja vahvoja näinä hetkinä.

– Joukkueen runko on mielestäni vahva. Tietyillä osa-alueilla olemme yhtä hyviä kuin maailman parhaat. Heikompia osa-alueita pitää vahvistaa. Meillä on vahva, tekninen perusta, mutta tehokkuutta täytyy löytyä lisää.