Ei enää väärin tuomittuja maaleja MM-tasolla!

© Kuva: Juha Tamminen

FIFA päätti tiistaina, että vuonna 2014 Brasiliassa pidettävissä MM-kisoissa käytetään teknologiaa maaliviivoilla, jotta epäselvyyksiä maalien syntymisestä ei pääse syntymään. Järjestelmä todettiin toimivaksi, kun sitä testattiin viime joulukuussa pidetyssä seurajoukkueiden MM-turnauksessa

Maalissa käyneet pallot, mitä tuomarit eivät kuitenkaan ole huomanneet paljailla silmillä, ovat herättäneet runsaasti polemiikkia aikojen saatossa.

Yksi korkeimman profiilin tapauksista oli vuoden 2010 MM-kisojen Saksa-Englanti- pudotuspeliottelussa, missä Frank Lampardin maalissa käynyttä palloa eivät tuomarit huomanneet.

Maali olisi tasoittanut pelin 2-2:een. Ottelu lopulta päättyi Saksan 4-1-voittoon. Kyseinen maali johti mm. FIFA:n puheenjohtajan Sepp Blatterin henkilökohtaisesti ajamaan hanketta, joka saadaan toteutettua.

Myös viime kesän EM-kisoissa oli vastaava tapaus, mistä tällä kertaa Englanti hyötyi. Ottelussa Ukrainaa vastaan pallo kävi jo Englannin maalissa, mutta tuomarit eivät nähneet tilannetta. Englanti kaatoi isäntämaan 1-0-lukemin, mikä osin johti Ukrainan putoamiseen jatkopeleistä.

Myös Valioliigassa otettaneen vastaavanlaiset järjestelmät käyttöön kaudella 2013-14.

Katso tästä video hylätystä maalista.