Kommentti: HJK:n kovin haastaja tulee Turusta

© Kuva: Juha Tamminen

Viime kaudella HJK taisteli päätöskierroksille rinta rinnan mestaruudesta FC Interin kanssa. Tulevalla kaudella helsinkiläisten kovin vastus tulee jälleen Turusta – tällä kertaa haastajana on TPS.

Turkulaisryhmä julkisti eilen torstaina kahden avainpelaajansa jatkosopimukset. Maalivahdit Henrik Moisander ja Jukka Lehtovaara muodostavat liigan ylivoimaisesti kovimman parivaljakon. Perjantaina kovat uutiset saivat jatkoa.

FC Hongan keskikentällä vakuuttavasti pelannut Duarte Tammilehto siirtyi odotetusti TPS:n riveihin. Nyt, kun mies on sopimuksestaan Hongan kanssa täysin vapaa, Tammilehto pystyi sorvaamaan uuden sopimuksen. Ja vieläkin lisää uutisia sopii odottaa.

Kärkimies Roope Riskin tilanne on avoin. Hyökkääjä on hakenut pelipaikkaa talven aikana ulkomailta, mutta viime kauden pronssiryhmä lienee uutta tulemista tekevän Riskin seura.

Tasapainoinen joukkue

Usein höpistään joukkueen vahvuuden olevan tasaisuudessa. TPS:n kohdalla klisee pitää hyvin paikkansa. Ryhmällä on heittää kovan luokan nimiä jokaiseen linjaan. Erityisesti keskikentän keskusta on kovaa kaliiberia.

Kolmikko – Wayne Brown, Duarte Tammilehto, Petteri Pennanen – ei vedä vertoja aivan HJK:n keskiakselille. Muihin liigaryhmiin, esimerkiksi paikalliskilpailija FC Interiin, verrattuna nippu on taas enemmän kuin riittävä.

Toki esimerkiksi Brownin kohdalla on omat kysymysmerkkinsä. Edellisvisiitistä mies silti muistetaan pelaajana, joka pystyi yksin kannattelemaan joukkuetta.

Yksinkertaista mutta tehokasta

TPS:n menestysmahdollisuuksia lisää se, että ryhmän peräsimessä on voittavaa jalkapalloa pelaava luotsi. Marko Rajamäki ei välttämättä pelaa aina kauneinta jalkapalloa, sillä hän lähestyy peliä tehokkuuden kautta.

”Rapan” filosofia ostetaan pelaajien keskuudessa. Valmentajan viesti on selkeä, ja pelaajat uskovat mallin tuovan menestystä. Erityisesti alkukaudesta Rajamäen ryhmä tulee olemaan vahvoilla, sillä pelaajat tietävät jo tässä vaiheessa mitä heiltä odotetaan.

TPS tuskin pystyy haastamaan HJK:ta tosissaan mestaruudesta. Helsinkiläisten materiaali on yksinkertaisesti niin laadukas ja leveä, että joukkue kykenee kilpailijoitaan tasaisempaan suorittamiseen.

TPS:llä on silti edessä menestyksekäs kausi. Mitaliväri tulee kirkastumaan viime vuodesta.

Jaakko Käyhkö, ([email protected])


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?