TPS-kärki Roope Riskin pelilupa-asioihin lisäselvyyttä lähiviikkoina

TPS sai perjantaina ilahduttavan päänahan, kun joukkue kaatoi norjalaisen Hönefoss BK:n 1-0-lukemin. Norjalaisjoukkueessa kaksi entistä turkulaisseuran pelaajaa, Riku Riski ja Toni Kolehmainen viilettivät avauskokoonpanossa (raportti).

TPS:n vaarallisin pelaaja oli kärjessä täydet minuutit uurastanut Roope Riski. Mies ei päässyt maalin makuun, mutta pääsi pari kertaa loistaville paikoille omin avuin. Mies on tyytyväinen tämän hetkisen kunnon kehittymiseen vaikka maalia ei syntynytkään Hönefossia vastaan.

– Hyvä, että joukkueesta löytyy muitakin maalintekoon pystyviä, Riski viittasi Jani Tanskan loppuminuuteilla puskemaan voittomaalin.

Roope Riski tunsi suurimman osan Hönefossin joukkueesta, jossa mies oli viime kauden alussa lainalla. Erilaisten vammojen vuoksi hän ei koskaan päässyt näyttämään taitojaan ja sopimus purettiin.

– Melkein koko joukkue oli ottelun alussa tuttuja muutamaa testimiestä lukuun ottamatta. Ihan jännää pelata ”Kolea” ja Rikua vastaan, mutta ei heitä pelissä oikein ehtinyt huomata. Kolehmainen piti mua kulmissa kiinni ja antoi kyynerpäätä, Riski nauratti.

– Heidän kannalta ei varmaan ollut kivaa hävitä vanhalle joukkueelle, mies veisteli.

Roope Riskin sopimusepäselvyydet hänen pelaajaoikeutensa omistavan italialaisen Cesenan kanssa ovat yhä selvittämättä. FIFA on asian päällä ja on pyytänyt italialaisseuraa hoitamaan velvoitteensa helmikuun loppuun mennessä.

Asia pitäisi selvitä ennen liigakauden alkua ja mies lienee TPS:n kokoonpanossa kun sarja pyörähtää käyntiin. Mahdolliset siirtokuviot muualle tulevat ajankohtaisiksi jälleen, kun pelilupa-asiat selviää ja kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa kesällä.

TPS-luotsi pääosin tyytyväinen

TPS:n keskikenttä ei vielä toiminut kuten piti poissaolojen ja uusien miesten vuoksi. Joukkueet myös vaihtoivat tunnin kohdilla lähes puolet kentällisistään, mikä aina sekoittaa peliä. TPS:n avauksessa pelasivat myös juuri joukkueen kanssa sopimuksen allekirjoittanut Duarte Tammilehto sekä tammikuun lopulla seuraan paluun tehnyt Wayne Brown.

– Tasoltaan hyvä Futismatsi. Meillä oli paikat. Heillä oli pallo lopussa. Lopussa jouduimme puolustamaan vähän vaihtojenkin vuoksi. Keskeltä puuttui pelaajia, kun Juho Lähdekin sairastui. Duarte ei ollut aivan täydessä tikissä vielä, samoin kuin Wayne, TPS-luotsi Marko Rajamäki kommentoi ottelua puolestaan Veikkausliigalle.

Kai Lintinen ([email protected]), Vantaa