TPS:lle voitto norjalaisseurasta

© Kuva: Kansallinen Liiga / Kalevi Hämäläinen

Norjalainen Hönefoss ja Turun Palloseura kohtasivat perjantai-iltana OrsaSport Tournament Vantaan ottelussa Myyrmäen hallissa.

Avauspuoliaika oli tasainen. Hönefoss piti enemmän palloa, mutta TPS pyrki iskemään nopeilla iskuilla vastaan. Vasenta laitaa pitkin kuljettamalla pyrki ylös Roope Riski ja Dennis Okaru ja oikealle pyrittiin pelaamaan ristipalloja Aleksi Ristolalle.

Hönefoss puolestaan testaili TPS-maalilla pelannutta Jukka Lehtovaaraa parilla kaukovedolla, mm. Riku Riskin toimesta, mutta TPS-vahti teki tarvittavat torjunnat. Hönefoss-päädyssä parhaille paikoille pääsi TPS-piikkinä viilettänyt Roope Riski, joka ampui hyvästä paikasta pallon etukulmasta ohi parinkymmenen minuutin paikkeilla ja juuri ennen puoliaikaa mies haastoi puolustajia sähäkästi, mutta veto viuhui yli maalin.

Heti toisen puoliajan alussa Roope Riski on päästä läpi, mutta puolustus pääsi sen verran  syöttöön väliin, että pomppiva pallo on liian hankala haltuun otettavaksi. Nuorempi veljeksistä onkin lähimpänä maalintekoa, kun hän haastoi laidalla puolustajan ja viuhuva veto niukasti ohi takanurkasta.

Hönefoss kokeilee muutaman kerran kaukaa, mutta Lehtovaaraa ei tänään yllätetä. Toisella puoliajalla peliä sekoittaa runsas vaihtoruljanssi, kun molemmat vaihtavat noin puolet kentällisestään reilun tunnin kohdalla.

Ottelu 83. minuutilla johtoon kulmapotkusta. Keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen keskitti mallikkasti maalille ja TPS-toppari Jani Tanska nousi korkeimmalle. Hönefoss ei pystynyt enää maalintekoon ja 1-0-voitto ilahduttavasti Veikkausliiga-seurallle.

Päivän aiemmissa otteluissa JJK kaatoi latvialaisen Skonto Rigan 1-0-lukemin Mikko Mannisen maalilla. Kakkosen Gnistan pelasi 1-1-tasapelin Ykköseen Veikkausliigasta viime kaudella pudonneen FC Hakan kanssa.

Ottelu oli kenttätapahtumien perusteella tasainen ja TPS ansaitsi voittomaalinsa hyvän yrityksensä ansiosta.

Kai Lintinen, Vantaa

 


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!