Elävä futislegenda Jari Litmanen ei ole valmis allekirjoittamaan väitettä, että HJK ei olisi alkavalla Veikkausliiga-kaudella lyötävissä.

– Onhan se selvä, että HJK on yksittäisissä peleissä lyötävissä. Viime vuosikin sen osoitti, oiskohan ollut vieraissa 6-7 tappiota. Jo tuo kova prosentti osoittaa, että HJK on yksittäisissä otteluissa lyötävissä, ”Kuningas” kommentoi SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

– HJK on viime vuodet tehnyt erittäin hyvää työtä. Seuralla on hyvä joukkue nytkin kasassa.

”Mielenkiintoinen asetelma pääkaupunkiseudulla”

Litmanen löytää liigasta tulevallakin kaudella useita potentiaalisia ehdokkaita mitaleille.

– Liigan kannalta on kiva, mitä nyt on esimerkiksi Hongassa tapahtunut. He ovat hankkineet kolme todennäköisesti kovaa vahvistusta ja profiilipelaajia liigaan. Se luo mielenkiintoista asetelmaa pääkaupunkiseudulle.

– Samoin Inter Turku elää vahvasti. Seura on menettänyt monia perus-interiläisiä pelaajia ja on kysymysmerkki, miten lähtijät pystytään paikkaamaan. TPS on mielenkiintoinen, eritoten jos Roope Riski vielä tulee. Roope on jo osoittanut olevansa liigatasoa ja vaarallinen kärkipelaaja.

”FC Lahti on varmasti iskukykyinen”

Myös ”Litin” pitkäaikaisella kotikaupungilla Lahdella on legendan mielestä odotettavissa hyvä kausi.

– Sitten tietysti FC Lahti voitti Liigacupin. Toki ne pelit ovat eri juttu kuin sarjapelit, mutta lahtelaisilla on nyt kasassa sellainen joukkue, joka varmasti on liigassa iskukykyinen.

– Voisi tässä vielä muitakin seuroja mainita, mutta HJK:lla on kyllä monta kovaa haastajaa. Liigan kolmesta kärkisijasta tulee kova vääntö, Litmanen ennustaa.

Julkaisemme tulevien päivien aikana Jari Litmasen haastattelun sivustollamme!

Pekka Franck, Amsterdam