Barca-luotsi myöntää virheensä – ”Teen asioita ensi vuonna eri tavalla”

© Kuva: Getty Images

FC Barcelona on lähes varma Espanjan mestari, mutta kaudesta päällimmäisenä jää mieleen rumasti tullut Mestarien liigan välierätappio Bayern Münchenille yhteismaalein 0-7. Joukkueen lähtö kauteen oli fantastinen, vaikka pitkäaikainen luotsi Pep Guardiola oli edelliskauden päätteeksi jättäytynyt yllättäen seuran peräsimestä.

Vastuurooliin nostettu Tito Vilanovan uusiutunut sylkirauhassyöpä vei mieheltä pari kuukautta alkuvuodesta seuran kanssa, mikä näkyi kentällä. Luotsi myönsi muutenkin, että virheitä on tullut tehtyä.

– Pitää kehittyä ja osata olla itsekriittinen. Vuosi on ollut hankala loukkaantumistenkin suhteen. Valmentaja ei ollut paikalla pariin kuukauteen, mikä ei ole ollut helppoa joukkueelle, Vilanova kertoi toimittajille sunnuntaisen Betis-voiton jälkeen.

– Ensi vuonna aion tehdä asioita eri tavalla, mutta se on tavallista – tämä oli minulle vasta ensimmäinen vuosi vastuuluotsina.

”Tasaisuutemme tuli esiin

Barcelona oli pinteessä Betisiä vastaan, mutta nousi voittoon, kun vaihdosta kentälle otettu Lionel Messi iski joukkueensa kaksi viimeistä maalia 4-2-voitossa. Messi on ollut loppukeväästä loukkaantuneena ja mies ei ollut oma itsensä ensimmäisessä Bayern-ottelussa ja istui toisen osaottelun kokonaan vaihtopenkin puolella.

– Jos emme olisi hoitaneet Messin loukkaantumistilannetta hyvin, hän ei olisi nyt pystynyt nousemaan penkiltä ratkaisijaksi, Vilanova kuittasi kyselyt Messin peluutuksesta liigassa, mutta ei Mestarien liigassa.

Barcelona johtaa sarjaa 11 pisteellä ennen Real Madridia, kun 12 pistettä on vielä jaossa.

– Meidän tasaisuutemme liigassa tuli jälleen esiin. Madrid on ollut uskomaton kevätpuoliskolla, joten me tarvitsemme vielä kaksi pistettä, koska he eivät tule hukkaamaan pistettäkään.