Francesco Totti: “Seurapomo halusi epätoivoisesti Jari Litmasen Roomaan”

© Kuva: Getty Images

AS Roman monivuotisen tähtipelaaja Francesco Tottin mukaan oli lähellä, että hän olisi vaihtanut maisemaa ja Jari Litmanen olisi tullut italialaisen tilalle Serie A -seuraan.

Totti myönsi France Football –lehden haastattelussa La Gazzetta dello Sportin mukaan olleensa lähellä liittyä Sampdorian riveihin vuonna 1997. Tuolloin 21-vuotias Totti ei ollut vielä aivan ottanut paikkaansa italialaisseurassa.

Seurapomo Carlos Bianchi olikin valmis luopumaan keskikenttäpelaajasta.

– Melkein allekirjoitin sopimuksen tuolloin Sampdorian kanssa. Bianchi oli hyvin itsepintainen siitä, että lähtisin. Hän ajatteli, että olen ainoastaan tavallinen pelaaja, Totti kertoi.

Roma-pomo arvosti Litmasta

Suunnitelmat muuttuivat, kun Totti kohtasi Jari Litmasen edustaman Ajaxin.

– Otimme osaa harjoitusturnaukseen Roomassa, jolloin pelasin Borussia Mönchengladbachia ja Ajaxia vastaan, missä Jari Litmanen pelasi tuolloin. Bianchi halusi epätoivoisesti tuoda hänet Roomaan.

– Hänen silmissään Litmanen oli kuin pelaaja toisesta maailmasta. Paras pelaaja noina aikoina, Totti muistelee.

Totti onnistui kuitenkin vakiinnuttamaan paikkansa hyvillä otteillaan:

– Pelasin hyvin turnauksessa ja tein maalin molemmissa peleissä, joissa olin mukana. Roman puheenjohtajana tuolloin toiminut Franco Sensi sanoi, ettei “ole pienintäkään mahdollisuutta, että tuo pelaaja lähtee Roomasta”.

Totti on luonut sittemmin komean uran Roomassa ja jatkaa edelleen pelejään. Litmanen puolestaan on pysytellyt vaitonaisena uransa jatkosta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.