HJK-luotsi: ”Pystyimme aika hyvin eliminoimaan Lahden vahvuudet”

© Kuva: Kai Lintinen

HJK jatkaa tappioitta Veikkausliigassa, kun ryhmä kukisti FC Lahden maanantaina vieraskentällä 1-0-lukemin. Päävalmentaja Sixten Boström oli moneen asiaan ottelussa tyytyväinen.

– Tiesimme etukäteen, että tästä tulee kova ja vaikea peli. Pystyimme aika hyvin eliminoimaan Lahden vahvuudet. He eivät saaneet hirveän montaa nopeaa vastahyökkäystä, sellaista jossa emme olisi olleet mukana. Voitimme myös kaksinkamppailut ja keräsimme hyvin kakkospallot, Boström ynnää seuran verkkosivuilla.

HJK:lla riitti ottelussa muitakin paikkoja Mikael Forssellin osuman lisäksi. Forssell pääsi esimerkiksi laukomaan rangaistuspotkun, mutta tällä kertaa kärkimies ei onnistunut.

Hyökkäyspelaamista voisi silti edelleen vähän hioa Boströmin mukaan.

– Loimme pari tilannetta laidoilta. Pääsimme keskittämään hyvistä paikoista. Vielä enemmän oltaisiin ehkä voitu käyttää puolenvaihtoja hyväksi. Aina kun niin tehtiin, niin saatiin tilanteita.

-Toisella puoliajalla sitten tehtiin pari vaihtoa ja saatiin uutta energiaa kentälle. Saatiin se tarvittava maali, saatiin pilkkukin. Hyvä sisääntulo vaihtomiehiltä, Boström jatkoi.

”Hyökkäys kaipaa ehdottomasti onnistumisia”

FC Lahden päävalmentaja Tommi Kautonen löysi ensimmäisestä jaksosta hyvää, mutta myös paljon parannettavaa.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli oikeanlainen rohkeus lähteä pelaamaan tätä peliä, mutta hetkittäin teimme vielä huonoja valintoja pallon kanssa. Oikeilla hetkillä ei ollut tarpeeksi laatua syötöissä. Kun voitimme pallon, saimme hyviä vastahyökkäyksiä, mutta niissä teimme huonoja valintoja ja ne kaatuivat. Meillä oli niissä mahdollisuus olla tehokkaampia, Kautonen analysoi seuran verkkosivuilla.

Lahtelaiset pelasivat toisella jaksolla hyvin, mutta maalipaikat uupuivat:

– Tokalla puoliajalla mielestäni kontrolloimme peliä. Meillä oli hyvä rohkeus ja teimme oikeita valintoja pallon kanssa. Viimeisellä hyökkäyskolmanneksella uupuu ekstra, että saisimme enemmän maalipaikkoja ja sitä kautta maaleja. Hyökkäys kaipaa ehdottomasti onnistumisia.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!