Huuhkajat kunnioittaa perjantain MM-karsintaottelussa tiistaina edesmenneen entisen Palloliiton puheenjohtajan Pekka Hämäläisen muistoa. Ottelun alla pidetään minuutin hiljaisuus ja joukkue pelaa ottelun surunauhoissa.

Hämäläinen kuoli 74-vuotiaana pitkän ja vaikean sairauden seurauksena.

Suomi kohtaa kesäkuun alussa kahdesti Valko-Venäjän. Perjantain ottelu pelataan Olympiastadionilla ja seuraavana tiistaina isketään yhteen Gomelissa, Valko-Venäjällä.

Perjantain kotiotteluun on myyty jo yli 20 000 lippua. Suomi aloitti karsinnat kehnosti, mutta edellisessä pelissä tuli upea 1-1-tasapeli hallitsevaa Euroopan- ja maailmanmestaria Espanjaa vastaan.

Suomi on kuitenkin yhä lohkonsa jumbona ja realistiset mahdollisuudet edetä ensi kesänä Brasiliassa pidettäviin MM-kisoihin ovat menneet. Otteluilla on kuitenkin suuri merkitys tulevaa varten, koska lohkosijoitusten perusteella määräytyy tulevien karsintojen arvontakorit.