Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja ei pistä yhtään vastaan, että Suomessa nähdään kotimaisen jalkapallon lisäksi myös kansainvälisten huippuseurajoukkueiden otteluita.

Keskiviikkona tiedotettiin virallisesti, että Helsingin Olympiastadion isännöi elokuussa Valioliiga-jättien Arsenalin ja Manchester Cityn välistä ystävyysottelua.

– Ollaan ylpeitä, iloisia ja kiitollisia niille, jotka ottelun tänne tuovat. Saadaan tällainen ”Super Match”, kuten järjestävät tätä kutsuvat, Suomeen. Tämä luo jalkapallokulttuuria entisestään, Alaja kommentoi keskiviikkona ottelun lehdistötilaisuudessa Olympiastadionilla.

– Hienoa, että saadaan huippupelaajia tähän meidän eteen ja ylipäätään on upeaa, että meidän kotoisilla kentillä pelataan huippujalkapalloa. Se jättää aina jälkensä niihin ihmisiin, jotka pääsevät katsomaan.

Ottelun lippujen hinnat ovat kohtuulliset. Edullisimmat ovat alkaen 29 euroa, joita luvataan olevan reilusti. YLE lisäksi televisioi ottelun.

– Televisiointi on mahtava lisä tähän juttuun. Toivon, että tästä tulee perinne jos ja kun onnistuu. Palloliitto on luvannut auttaa varsinaisia isäntiä kaikin mahdollisin tavoin järjestämisessä, mitä vain he tarvitsevat.

– Tästä voi kehittyä jotain uutta ja ehkä 10 vuoden päästä puhutaan jo ”Super Match Series” -ottelusarjasta.

Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen komppaa Alajaa omassa puheenvuorossa.

– Upeaa, että jalkapalloa tulee lisää. Uskotaan ja toivotaan, että stadion tulee täyteen. Toivottavasti pelejä nähdään myös vuosina 2014 ja 2015 ennen kuin Stadion menee remonttiin.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen), Helsinki