HJK:lla tänään panoksena myös taloudellinen jättipotti

© Kuva: Getty Images

HJK tavoittelee tiistai-iltana jatkopaikkaa Mestarien liigan 3. karsintakierrokselle. Joukkue kohtaa Tallinnassa Viron mestarin FC Nömme Kaljun otteluparin toisessa osassa. Avauspeli Helsingissä päättyi maalittomaan tasapeliin.

Jatkopaikalla on suuri merkitys myös taloudellisesti. Jatkoon edennyt joukkue saa vielä vähintään neljä europeliä lisää. Mestarien liigan 3. karsintakierrokselta kun häviäjätkin jatkavat europelejään myös

Yli puolen miljoonan potti tarjolla

Viime vuonna HJK:lle eteneminen 2. karsintakierrokselta tuotti seuralle yhteensä 380 000 euroa, vaikka se hävisi otteluparinsa sekä 3. karsintakierroksella ja Eurooppa-liigan playoff-kierroksella.

UEFA maksoi kaikille Mestarien liigan karsintoihin osallistuneille seuroille 200 000 euron kertakorvauksen ja lisäksi 140 000 euroa palkintorahaa jokaiselta pelaamalta karsintakierrokselta. Eurooppa-liigan yksi karsintakierros tuottaa seuroille 100 000 euroa.

Lisäksi UEFA jakoi viime vuonna 200 000 euroa niiden maiden mestareille, jotka eivät päässeet Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Kokonaisuudessaan eteneminen seuraavalle karsintakierrokselle tuottaa HJK:lle siis vähintään 580 000 euroa.

Lukuun ei ole vielä laskettu UEFA:n vuosittaisia korotuksia ja tarkat palkintosummat julkistetaan vasta kuluvan vuoden elokuussa.

HJK:n budjetti kaudelle 2013 on 3,72 miljoonaa euroa, jossa on kasvua edellisvuoteen peräti kolmannes. (uutinen).

Europelien osuus seuran budjetista on siis merkittävä, koska palkintorahojen lisäksi tuottoa tulee myös ottelutapahtumien lippu- ja oheismyynnistä.

Lähteet: UEFA:n Mestarien liigan sekä Eurooppa-liigan tulojen jakoraportit 2011-12


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.