Jonatan Johansson: ”Tervetuloa Skotlantiin, Teemu Pukki!”

© Kuva: Getty Images

Glasgow Rangersin paidassa kovalla menestyksellä aikoinaan pelannut Jonatan Johansson näkisi mielellään suomalaisväriä Skotlannin huipulla – vaikka Rangersin verivihollisen, Celticin, paidassa. Nykyisin Motherwellin U20-vuotiaiden joukkueen päävalmentajana toimiva Johansson uskoo, että siirto tapahtuu.

– Kuuntelin tänään radiosta Celticin Neil Lennonin haastattelun. Lennon oli todella vaikuttunut Teemu Pukista ja antoi suoraan ymmärtää, että hän haluaa Pukin Celticiin. Hän analysoi pelaajaa niin tarkoin kuulijoille, että ainakin Lennon tuntuu olevan varma, että heidän hyökkäyspäänsä saa pian vahvistusta Pukista, Johansson kertoo SuomiFutis-sivustolle.

– Olisi upeaa nähdä Pukki Skotlannissa. Hän tulisi pärjäämään Celticin tasoisessakin huippujoukkueessa hyvin. He tarvitsevat hyökkääjän heti Norwichiin siirtyneen Gary Hooperin tilalle. Lennon vertasikin haastattelussa Pukkia Hooperiin – voimakkaita juoksijoita molemmat. Tervetuloa tänne vaan.

”Pukista tulisi irlantilaisille suosituin suomalainen”

Johansson olisi mielissään, jos siirto toteutuisi. Ex-Rangers tähti ei omien sanojensa mukaan panisi lainkaan pahakseen, jos Pukki tulisi vihollisen valkovihreään paitaan.

– Jos Teemu Pukki tulee Celticiin, hänestä tulee koko maailman irlantilaisten silmissä välittömästi suosituin suomalainen. Celtic on mahtava seura, todellinen jättiläinen täällä. Skotlannin sarjan taso ei ole sitä mitä se on joskus ollut, pitkälle Rangersin pudottamisen seurauksena, mutta Celtic on näyttänyt tasonsa Mestarien liigassa. Uskon, että he menevät sinne tänäkin vuonna, joten siinäkin olisi hyvä syy harkita siirtoa.

Mutta eihän Skotlannin sarjaa voi tietenkään verrata Bundesliigaan kovuudeltaan.

– Täällä mennään kovaa ja pelataan fyysisesti. Mutta niin älykäs pelaaja kuin Pukki on, maaleja syntyisi. Lisäksi Skotlannin parhaiden joukkueiden pelaajat ovat koko ajan näyteikkunassa Valioliigaan, Rangersista itse aikoinaan Valioliigan Charltoniin siirtynyt Johansson tietää.

Kim Sanden


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.