”Bana ei tee muuta kuin katsele futista ja mieti peliasentoja”

© Kuva: Juha Tamminen

Hongassa maalikuninkuuden vuonna 2008 voittanut ja nykyään Rovaniemen Palloseurassa hyökkäävä Aleksandr Kokko arvostaa entisen valmentajansa Mika Lehkosuon korkealle SuomiFutis-sivuston haastattelussa.

Kausi 2008 oli sinulle hyvä. Teit Hongan paidassa 13 maalia ja voitit maalikuninkuuden. Mitkä asiat siihen johtivat?

Joukkue oli hyvä ja kausi onnistui itseltäni. Sain pelata hyvässä joukkueessa joka taisteli mestaruudesta. Se aina auttaa. Hermanni Vuorinen syötteli monta maalia. Se oli yllättävä koska yleensä hän ei tykkää syöttää. Koko kauden aikana olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Pelasit Hongassa neljä kautta. Miten paljon kehityit seurassa?

Todella paljon. ”Bana” (Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo) on ylivoimaisesti paras koutsi nuorelle pelaajalle. Hän ottaa futiksen 110-prosenttisella vakavuudella. Se on paras paikka nuorelle kehittyä.

Miten Lehkosuon sitoutuminen näkyi?

Hän opettaa kentällä kädestä pitäen. Kotonaan hän ei varmaan tee muuta kuin katsele futista ja mieti missä peliasennossa pitää olla kun tekee jotain. Se panostus on huikeaa. Hän tekee paljon duunia oman kehityksensä eteen. Minulla on pelkkää hyvää sanottavaa Banasta ja hän on antanut minulle paljon.

Miksi tarinasi Hongassa päättyi?

En ollut enää Banan suunnitelmissa ja itsellänikin teki mieli vaihtaa maisemaa. Ei jäänyt mitään hampaankoloon.

Millaista on ollut jälkeenpäin palata Tapiolaan? RoPS matkustaa Hongan vieraaksi perjantaina.

Hongan fanit ovat olleet kannustavia. Ei ole piikkiä lentänyt. Siellä on aina mukava pelata. Se oli kotikenttäni pitkään ja fanit ovat loistavia. Perjantain pelaaminen siellä näyttää vaan huonolta, sillä flunssan lisäksi pieni jalkavamma haittaa tällä hetkellä.

Kim Sanden


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.