JJK on saanut vahvistettua talouttaan niin, että seuran toiminta on turvattu myös jatkossa.

JJK:n pelaajakoordinaattori ja yksi hallituksen jäsenistä Joni Collanin mukaan budjetin kerryttäminen osoittautui haasteelliseksi.

– Kausikorttimyynnin ja yrityssopimusten kanssa oli odotettua vaikeampaa alusta asti, eikä sitä helpottanut kauden mollivoittoinen pelillinen eteneminen. Tulopuoli alkoi jäädä budjetoidusta ja sitä pyrittiin kaikin keinoin kuromaan, Collan sanailee seuran verkkosivuilla.

JJK ilmoitti heinäkuussa tarvitsevansa yhteisön tukea. Seura asetti Emme anna sen päättyä -kampanjan tavoitteeksi sata tuhatta euroa, ja tuo summa näyttää tulevan täyteen tilikauden loppuun mennessä.

– Kampanja sai loistavan vastaanoton ja sen tulokset ovat selkeä signaali siitä, että JJK on ihmisille tärkeä, Collan iloitsee.

Rahaa laitettiin keskelle myös seuran sisältä, kun kuusi JJK:n lähipiirissä pitkään mukana ollutta toimijaa päätti muodostaa rahoitusringin.

– Laitoimme kasaan eräänlaisen ”sikspäkin”. Mukana olijoista jokainen laittaa saman verran omasta pussistaan seuran toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi, Collan selventää.

Collan myöntää, että pahin on takana, mutta työtä on vielä edessä.

– Ei tässä juhlimaan voi nyt alkaa. Pahimmasta on selvitty ja tämä oli tietenkin todella suuri helpotus, mutta työnteon on jatkuttava. Tiukkaa talouden kanssa tulee olemaan jatkossakin, mutta nyt emme ole enää kriisissä.