Arsenalin kohuhankinta Mesut Özil tehnee debyyttinsä uudessa seurassaan lauantain vierasottelussa Sunderlandia vastaan. Welt am Sonntag-lehden haastattelema Özil vaikuttaa selvästi tyytyväiseltä oloonsa Lontoossa. Maajoukkueesta tutut seurakaverit Per Mertesacker ja Lukas Podolski ovat innoissaan uudesta pelintekijästään ja Özilin agentti-isä Mustafa on ottanut muuton hoitaakseen. Tärkeä tekijä Özilin onnellisuuteen on kuitenkin saksaakin puhuva valmentaja Arsene Wenger, joka teki mieheen heti vaikutuksen.

– Juttelin hänen kanssaan puhelimessa pitkään ja kaikki klikkasi heti. Hän selvitti minulle tarkasti, mitä minussa näkee, mitä minulta odottaa ja millaisena näkee roolini. Juuri tuollaista avoimuutta, luottamusta ja kunnioitusta jäin Real-vuosiltani kaipaamaan, Özil kertoo.

50 miljoonan siirtosummastaan Özil ei suostu paineita ottamaan. Hän toteaa kylmästi, että olisi siirtynyt Arsenaliin vaikka ilman siirtosummaakin. Tavoitteet ”Tykkimiesten ”riveissä ovat hyvin selvillä.

– Haluan voittaa pokaalin ja teen kaikkeni sen eteen. Sellainen mentaliteetti minulla on. Se koskee myös Mestarien Liigaa. Haluamme päästä kaikissa kilpailuissa mahdollisimman pitkälle. Sen opin Real Madridissa. En aloita yhtäkään kilpailua tavoitteenani välierä- tai finaalipaikka, vaan haluan aina voittaa, kunnianhimoinen saksalainen julistaa.

Özil oli Real Madridissa pidetty pelaaja ja jäähyväisiä onkin sadellut niin median välityksellä kuin suoraan Özilin matkapuhelimeenkin. Erityisen läheinen ystävyyssuhde Özilillä oli Real-toppari Sergio Ramosin kanssa, jolle hän omisti twitter-viestinsäkin: ”I miss u bro. I wish you all the best. 1Ö SR4.” 1Ö viittaa Özilin pelinumeroon ja SR4 Ramosin selkää koristavaan neloseen. Näyttö ystävyydestä saatiin myös viime kauden alun sarjapelissä Deportivo la Coruñaa vastaan, kun Ramos kantoi Özilin pelipaitaa oman paitansa alla. Se oli solidaarisuusele Özilille, jonka valmentaja Jose Mourinho oli ottanut puoliajalla vaihtoon.