Bosnia-Hertsegovinan MM-kisadebyytti yhä lähempänä

© Kuva: Getty Images

Bosnia-Hertsegovinan voittokulku MM-karsintojen G-lohkossa jatkuu ja maan ensiesiintyminen jalkapallon MM-kisoissa alkaakin olla jo hyvin lähellä. Tänään joukkue nöyryytti kääpiövaltio Liechtensteiniä maalein 4-1. Isäntien maalintekijöinä ottelussa kunnostautuivat Zvjezdan MisimovicVedad Ibisevic  ja kaksi maalia viimeistellyt Edin Dzeko. Manchester Cityssä hyökkäävä Dzeko kasvatti karsintojen maalisaldonsa jo kymmeneen ja hän johtaakin Euroopan-karsintojen maalipörssiä.

Bosnia-Hertsegovina on tehnyt karsintojen yhdeksässä ottelussaan uskomattomat 29 maalia. Ankarimmin se on riepotellut juuri Liechtensteinia, jota joukkue rankaisi peräti 12 täysosumalla. Latvia sai kokea bosnialaisten maalintekotaidot yhdeksään otteeseen.

Bosnia-Hertsegovina johtaa lohkoaan ennen päätöskierrosta ja voitto Liettuasta tiistaina riittäisi varmistamaan sille kisamatkan Brasiliaan. Kotikentällään Bosnia-Hertsegovina kukisti Liettuan maalein 3-0. Ennen tiistain otteluita Kreikka on Bosnia-Hertsegovinan kanssa tasapisteissä, mutta sen maaliero on huomattavasti bosnialaisia heikompi.

Kreikka voitti myöhäisillan ottelussaan Slovakian maalein 1-0. Ottelun ainoan maalin teki Slovakian puolustaja Martin Skrtel omaan verkkoon. Päätösottelussaan Kreikka kohtaa Liechtensteinin.