Gibraltar liittyi jalkapalloperheeseen ja aloitti murskatappiolla

© Kuva: Getty Images

Gibraltarin jalkapallohullut saivat juhlia torstaina maan historian ensimmäistä virallista ottelua. Gibraltarin joukkue osallistuu alle 19-vuotiaiden EM-karsintaan ja kohtasi karsinnan avauspelissä Kroatian. Ottelutulos ei tosin antanut liiemmin aihetta juhlaan, sillä Kroatia löylytti tulokkaan maalein 7-0.

Pienen synninpäästön Gibraltarille voi antaa siitä hyvästä, että yhtä monella pelaajalla pelattaessa tilanne oli vasta 1-0. Yksi joukkueen pelaajista ajettiin ulos 45. peliminuutilla ja tilanne paheni entisestään, kun toinen gibraltarlainen poistui kentältä loukkaantuneena 20 minuuttia ennen loppua, tilanteen ollessa 5-0. Kroatia tekikin viimeiset kaksi maaliaan kahden miehen ylivoimalla.

Gibraltarin alle 19-vuotiaiden maajoukkue kohtaa lauantaina karsinnassa vielä Tshekin ja tiistaina Kyproksen.

Gibraltarilla on vain 30 000 asukasta ja se onkin UEFA:n pienin Uefa:n jäsen. Se hyväksyttiin mukaan Uefa:n kilpailutoimintaan tämän vuoden toukokuussa. Gibraltarin A-maajoukkue tuleekin mitä todennäköisimmin osallistumaan vajaan vuoden kuluttua alkaviin EM-karsintoihin. Samoin alueen parhaat seurajoukkueet pääsevät osallistumaan ensi kaudella Mestarien Liigan ja Eurooppa-Liigan karsintoihin.


Inter – HIFK | HIFK pulassa! ⭐️⭐️⭐️⭐️